política

La UIB demana accelerar la tramitació parlamentària de la nova Llei de Ciència

La Conselleria preveu que la nova norma es debatrà al Parlament a l'octubre

La+UIB+demana+accelerar+la+tramitaci%C3%B3+parlament%C3%A0ria+de+la+nova+Llei+de+Ci%C3%A8ncia

Amb la crisi sanitària, s’ha posat de nou en relleu la importància de la investigació científica i s’ha tornat a demanar més inversió.

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha aprofitat per recalamar la creació de l’Institut de Recerca de les Balears per atreure i mantenir talent científic. Un organisme que preveu la nova Llei de Ciència, que ha quedat aturada per la pandèmia, però que va començar a gestar-se a finals de la legislatura passada.

Tot i que les Balears ha augmentat la despesa en investigació, la inversió només suposa encara un 0,4% sobre el PIB. Molt per darrere de la mitjana estatal que es troba a l’1,3%. El rector de la UIB, Llorenç Huguet, recorda que en el darrer estudi de la Confrerència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE) va posar en relleu que per cada euro que l’administració pública inverteix en I+D, el retorn és de 4,3 euros.

La Conselleria d’Educació i Universitat assegura que amb la nova Llei de la ciència també servirà per diversificar l’economia de les Illes. El director general de Recerca i Universitat, Pep Lluís Pons, ha recordat que l’avantprojecte de llei encara haurà de passar per un comitè interdepartamental presidit per la presidenta del Govern i on intervindran totes les conselleries i després es debatrà al Parlament. Això es preveu que serà al mes d’octubre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell de Mallorca celebra el primer any de la legislatura amb la covid-19 en el centre de les polítiques

L'oposició, amb les absències de Ciutadans i Vox a l'acte, ha criticat la crisi dels menors tutelats i la manca...

La majoria dels Grups Parlamentaris a favor de la cogestió aeroportuària

Demà se celebren 3 plens extraordinaris al Parlament

Nova promoció d’habitatge públic a Palma

El Govern garanteix el pressupost en polítiques públiques d'habitatge

Una denúncia del PP per la cessió il·legal d’un solar municipal provoca la dimissió del regidor de SOM Es Castell Gonçal Seguí

Per a SOM es tracta d'un "error administratiu", però des del PP estudien ja s'hi se'n poden derivar responsabilitats en...