política

La UIB demana accelerar la tramitació parlamentària de la nova Llei de Ciència

La Conselleria preveu que la nova norma es debatrà al Parlament a l'octubre


Amb la crisi sanitària, s’ha posat de nou en relleu la importància de la investigació científica i s’ha tornat a demanar més inversió.

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha aprofitat per recalamar la creació de l’Institut de Recerca de les Balears per atreure i mantenir talent científic. Un organisme que preveu la nova Llei de Ciència, que ha quedat aturada per la pandèmia, però que va començar a gestar-se a finals de la legislatura passada.

Tot i que les Balears ha augmentat la despesa en investigació, la inversió només suposa encara un 0,4% sobre el PIB. Molt per darrere de la mitjana estatal que es troba a l’1,3%. El rector de la UIB, Llorenç Huguet, recorda que en el darrer estudi de la Confrerència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE) va posar en relleu que per cada euro que l’administració pública inverteix en I+D, el retorn és de 4,3 euros.

La Conselleria d’Educació i Universitat assegura que amb la nova Llei de la ciència també servirà per diversificar l’economia de les Illes. El director general de Recerca i Universitat, Pep Lluís Pons, ha recordat que l’avantprojecte de llei encara haurà de passar per un comitè interdepartamental presidit per la presidenta del Govern i on intervindran totes les conselleries i després es debatrà al Parlament. Això es preveu que serà al mes d’octubre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Reyes Maroto aposta pel turisme sostenible i de qualitat per Menorca

La ministra ha participat en l'acte del desè aniversari del Cercle d'Economia de Menorca on ha afirmat que no creu...

La nova batlessa d’Andratx assegura que no frenarà cap projecte de l’anterior govern

Estefanía Gonzalvo, del Partit Popular, és la quarta batlessa del municipi d'aquest mandat

L’Ajuntament de Palma aprovarà la reparcel·lació de la façana marítima a l’entorn de l’edifici GESA

L'acord permetrà consolidar la zona verda en primera línia i que Endesa presenti el seu projecte de remodelació de l'edifici...

Prospera la moció de censura a Andratx: Estefanía Gonzalvo (PP) n’és la nova batlessa

El Pi ha votat finalment a favor després de no acceptar la proposta del PSIB