CIèNCIA I TECNOLOGIA

La UIB descobreix una nova espècie de cuc: el ‘Pollentia perezi’

L'espeleobussejador Joan Pérez l'ha localitzat a una cova d'Alcúdia. Té parents a l'oceà Pacífic i a les plataformes continentals de l'Antàrtida


Els espeleobussejadors de la Societat Espeleològica Balear han trobat el cuc ‘Pollentia perezi’, una espècie nova en el món que no estava catalogada. És la conclusió d’un estudi entre els investigadors del Departament de Biologia de la UIB, l’IMEDEA i la Societat Espeleològica Balear. Una de les curiositats d’aquest cuc escamós és que els seus parents més pròxims es troben fora del mediterrani. Concretament, a foses de més de 4.000 m de profunditat del Pacífic i a les plataformes continentals de l’Antàrtida.

Els tres exemplars de l’estudi s’han trobat dins un llac subterrani, a una cova de les costes d’Alcúdia. El nom de ‘Pollentia perezi’ s’ha posat per mor de la ciutat romana de Pollentia que es roba a la zona d’Alcúdia. La segona part del nom s’ha posat per retre homenatge a l’espeleobussejador Joan Pérez, qui va localitzar l’animal a la cova. El cuc cavernícola encara presenta moltes incògnites, però els investigadors no descarten que es pugui trobar a altres indrets de Mallorca, Menorca i Cabrera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |