ciència i tecnologia

La UIB entra a les negociacions de la cimera del clima a Katowice

Entrevista a Pau de Vilchez, professor de Dret Internacional i subdirector del laboratori interdisciplinari sobre Canvi Climàtic

/EFE


Aquest cap de setmana continua a Katowice (Polònia) la Convenció en el marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic. Una cimera on els representants dels Estats han de fer un reglament per tal de concretar els Acord de París i on per primer cop en la història la Universitat de les Illes Balears és membre observador.

Pau de Vilchez és professor de Dret Internacional a la UIB i subdirector del laboratori interdisciplinari sobre Canvi Climàtic que ha visitat la Convenció. Des de Katowice, on se celebra la cimera, l’investigador ha explicat a IB3 Ràdio les principals traves que impedeixen que encara no s’hagi assolit un acord per reduir les emissions contaminants.

Les dificultats per avançar en les negociacions tenen un punt de partida. L’Acord de París sobre Canvi Climàtic establia un límit d’augment de temperatura global per davall dels 2 graus, però alguns països no segueixen aquesta idea, explica.

Segons Pau de Vilchez, si s’arriba a un augment de temperatura global de 2 graus, les conseqüències en el planeta poden ser irreversibles.

Per tant, la principal trava per assolir un acord històric en matèria de Medi Ambient recau en les aliances que es creen entre diversos països, principalment potències del primer món, per tal d’evitar una reducció radical de les emissions contaminants. Com a conseqüència, estats amb condicions econòmiques inferiors pateixen els efectes del canvi climàtic i no tenen l’ajuda necessària dels països més desenvolupats.

Els Estats Units ja varen anunciar que es retirarien de l’Acord de París i altres països com Rússia o l’Aràbia Saudita estan bloquejant la cimera de Polònia per tal que no s’assumeixi l’informe del Grup Intergovernamental d’Experts en Canvi Climàtic, el qual alertava dels perillosos impactes al planeta si la temperatura global pujava més d’1.5 graus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

Primeres imatges de la cara oculta de la lluna

Han estat captades per la sonda "Chang-e 4", que va allunar el passat dia 3 i han estat difoses per l'Agència Espacial Xinesa

L’IdISBa rep l’acreditació per l’Institut Carlos III i se situa en “primera divisió de recerca”

El pressupost total de l’Institut per a enguany creixerà un 37% amb l’objectiu d'aplicar al ciutadà tots els avanços que...

L’IDISBA contractarà 18 investigadors nous el 2019

El pressupost total de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Balears creixerà un 37%

Educar per evitar una societat resistent als medicaments

Es calcula que cada any moren a Espanya 3.000 persones per infeccions per bacteris resistents