X

La UIB, entre les 700 millors universitats del món, segons el rànquing de Xangai

La UIB comparteix posicionament en el tram 601-700 amb les universitats d'Alacant, Extremadura i la Universitat Jaume I de Castelló

21/08/2021

La UIB, entre les 700 millors universitats del món, segons el rànquing de Xangai

L’Academic Rànquing of World Universities (ARWU) elaborat per la Jia Tong University de Xangai situa a la Universitat de les Illes Balears entre les 700 millors universitats del món, dins el tram 601-700. Es tracta d’un llistat elaborat a partir de l’anàlisi de 2.000 institucions d’ensenyament superior.

La classificació inclou 21 universitats espanyoles dins de les 700 millors. La UIB comparteix posicionament en el tram 601-700 amb les universitats d’Alacant, Extremadura i la Universitat Jaume I de Castelló. En total, Espanya ha situat 39 universitats entre les 1.000 primeres del món, 16 menys que l’any passat.

Si bé la UIB passa d’estar globalment en el graó 501-600 al 601-700, des de la institució han destacat que manté o millora posicions en diverses àrees destacades. Queda entre el lloc 51 i 75 en oceanografia i turisme; entre les 300 millors en física, ciències de l’atmosfera, ciències de l’agricultura i ecologia; entre les 400 millors en ciències de la terra; i dins de les 500 millors en ciència i enginyeria mediambiental.

“Aquests resultats són un estímul per continuar impulsant aquelles àrees en les quals la UIB ocupa posicions molt destacades, i, al mateix temps, estimular els altres àmbits del coneixement presents en la universitat perquè desenvolupin tot el seu potencial”, han destacat des de la UIB.

La classificació del rànquing ARWU té en compte indicadors de rendiment acadèmic o de recerca, com per exemple el nombre d’egressats i personal del centre amb premis Nobel o medalles Fields, el nombre de publicacions a revistes internacionals de prestigi com Nature o Science; el nombre d’investigadors altament citats segons el llistat anual elaborat per Clarivate Analytics; els articles indexats per Science Citation IndexExpanded (SCIE) i Social Science Citation Index (SSCI) i el rendiment acadèmic per càpita d’una institució.

21/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris