societat

La UIB estrena les proves d’aptitud per als graus d’Educació Infantil i Primària

Gairebé 600 candidats s'han matriculat als exàmens d'admissió, però només el 60 per cent podrà accedir a la carrera

La+UIB+estrena+les+proves+d%27aptitud+per+als+graus+d%27Educaci%C3%B3+Infantil+i+Prim%C3%A0ria

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha celebrat aquest dissabte les primeres proves d’aptitud personal per als graus d’Educació Infantil i d’Educació Primària.

Segons ha informat la UIB, 589 estudiants s’han matriculat als exàmens d’admissió. S’han celebrat per primera ocasió, un any més tard del que estava previst, ja que l’any passat es van haver d’anul·lar a causa de la pandèmia.

Entre les preguntes, els examinands han hagut d’analitzar textos sobre educació, escriure una carta a les famílies de l’alumnat, traduir oracions entre català i castellà o corregir errades ortogràfiques o de puntuació.

Quant a les inscripcions per illes, a Mallorca, on hi ha 300 places, s’han apuntat un total de 509 persones. A Menorca, on hi ha 20 places, s’han matriculat 41 persones. A Eivissa i Formentera, on hi ha 20 places, s’han inscrit 39 persones. Del total de matriculats ales proves, el 82 per cent són dones.

Les proves d’aptitud personal estan formades per dues fases. La primera fase és l’escrita, que s’ha celebrat aquest dissabte i s’ha dividit en dos exàmens: un de competències comunicatives i raonament crític, i un altre de competències logicomatemàtiques.

La segona fase, que serà la part oral, tindrà lloc els dies 29 i 30 de juny, després dels exàmens de Selectivitat. Constarà d’una entrevista grupal i d’una presentació en vídeo.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La segona dosi de la vacuna contra la Covid pot donar més reacció, sobretot a les dones

Segons Luís Ignacio Martínez Alcorta, vocal de l'Associació Espanyola de Vacunologia, el sistema immunitari, l'edat i el sexe són factors...

Comencen les oposicions de docents

5.000 persones aspiren a una de les 1.144 places de professor de tots els nivells educatius

Una de cada quatre persones amb COVID persistent millora quan es vacuna

Per contra, gairebé una de cada cinc, empitjora quant a freqüència i intensitat dels símptomes de la malaltia. Es calcula...

Rissagues de més d’un metre al port de Ciutadella

L'increment del nivell de l'aigua ha afectat sobretot la zona de la colàrsega