societat

La UIB haurà d’abaixar un 2% el preu del crèdit universitari abans del curs 2022/2023

El Ministeri d'Universitats ha fixat el màxim en 18,46 euros a tot Espanya

Imatge d'arxiu. /EFE


El preu del crèdit universitari en la primera matrícula per accedir a estudis oficials de grau quedarà fixat en 18,46 euros a tot Espanya. El Ministeri d’Universitats estableix aquest preu, a través d’una publicació al BOE, “amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats entre tots els estudiants” i per harmonitzar els diferents preus de les comunitats autònomes. És la proposta que es va aprovar la setmana passada a la Conferència General de Política Universitària.

A les Illes, a la Universitat de les Illes Balears (UIB), segons informa la Conselleria d’Educació, el preu actual és al voltant d’un 2% superior al que marca ara el Govern central com a màxim. El Ministeri ha acceptat establir un termini de tres anys per baixar les taxes de les primeres matrícules, és a dir, fins al curs 2022 – 2023.

Balears és una de les comunitats que ha demanat disposar d’aquest període per adaptar-se a la proposta del Ministeri de reduir el cost de les matrícules. La Conselleria d’Educació destaca que enguany ja ha anunciat que congela les taxes per al pròxim curs en els títols de grau i màsters. Els preus màxims en segones i successives matrícules pels estudis de grau queden fixats en els de l’actual curs 2019-2020 a cada comunitat autònoma. També es mantendran els preus del darrer curs pels màsters, en la primera i successives matrícules.

D’altra banda, la Conselleria d’Educació insisteix a reclamar al Govern central un fons específic per pal·liar els efectes de la COVID-19 a l’àmbit educatiu. La Conselleria recorda que s’han de fer front a despeses extraordinàries tant per preparació del professorat, ajuda a l’alumnat i adaptació de la Universitat als protocols sanitaris, de cara al pròxim curs. La quantitat concreta que es necessita ara s’està analitzant i pendent de definir.

Segons fonts de la Conselleria, el Govern central els ha traslladat que es faria un esforç perquè es puguin destinar fons europeus a la Universitat per fer front a aquestes despeses.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un nou brot a Inca eleva a tres els focus de coronavirus a Balears

Tots els afectats estan lleus o asimptomàtics

Es preveu que avui surtin de l’hospital la mare i el nadó que ahir van patir un accident a Maó

En el sinistre, que ara s'investiga, la dona va quedar atrapada dins el cotxe

Davallen les sol·licituds d’ajut al Servei de Drogodependències de Menorca per addicció al joc

El tractament més sol·licitat, amb un 44% dels casos, es deriva de l'addicció a l'alcohol

Nou portal web de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni de la Humanitat

La reformulada candidatura es centra en la interacció amb l'entorn i redueix en deu els seus jaciments