ciència i tecnologia

La UIB inaugura Ca ses Llúcies, el seu nou centre d’investigació

En tan sols 4 anys Ca ses Llúcies ha passat de ser un conjunt de runes als afores de la Universitat a un exemple d'espai sostenible, intel·ligent i saludable. 

La+UIB+inaugura+Ca+ses+Ll%C3%BAcies%2C+el+seu+nou+centre+d%27investigaci%C3%B3

La Universitat ha conclòs el projecte de rehabilitació de ca ses Llúcies, al campus universitari de Palma. En tan sols 4 anys Ca ses Llúcies ha passat de ser un conjunt de runes als afores de la Universitat a un exemple d’espai sostenible, intel·ligent i saludable. Un laboratori multidisciplinar d’innovació i tecnologia. L’objectiu és que els innovadors tenguin un espai per provar les seves idees i que aquestes després es puguin aplicar a la resta de la societat.

Cobertes vegetals, un sistema de producció d’energia tèrmica o parets fetes de palla són algunes de les característiques de la seva construcció.

En tan sols 4 anys Ca ses Llúcies ha passat de ser un conjunt de runes als afores de la Universitat a un exemple d’espai sostenible, intel·ligent i saludable. Un laboratori multidisciplinar d’innovació i tecnologia.

L’edifici, finançat amb fons europeus, forma part del projecte SmartUib.

A dia d’avui, lamenten encara són molt poques les construccions a les Balears que es fan seguint aquest paràmetres de conscienciació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

“L’Antàrtida sofreix un desglaç accelerat que afectarà tot el planeta”

Damià Gomis, investigador de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (Imedea), explica que el continent gelat i l'Àrtic són els grans reguladors...

Les Illes lideren la inversió en I+D, amb 128,5 milions invertits, un 16% més que el 2008

Les Balears tenen ara mateix 2.685 investigadors en plantilla

Inca acull el II Festival NO Plàsctics

, tallers, monòlegs i música per acostar la ciència als joves

Els beneficis i perills de la intel·ligència artificial protagonitzen la jornada Innovemfest as Mercadal

L'antropòloga nord-americana Amber Case reflexiona sobre com la interacció entre humans i ordinadors està canviant la societat