SOCIETAT

La UIB prepara estudis nous, però s’enfronta a la manca d’espais i de recursos per impartir-los

La universitat troba necessària una nova facultat de Ciències per implantar-hi els estudis nous


La UIB prepara un pla estratègic quinquennal, el primer des de 2003, per fer front als reptes de la institució, que tenen a veure amb la docència, la transmissió de la Cultura, la gestió i la recerca.

Precisament, en el primer aniversari al càrrec, el rector Jaume Carot posa l’accent en la universitat pública com a generadora de coneixement i destaca que la institució fa bon paper quant a publicacions científiques i ara, a més, dues persones lligades a la UIB tenen ERC Grants, el màxim suport per a la investigació d’Europa.

Quant a nous estudis, per al pròxim curs creix l’oferta amb 35 places noves d’infermeria i el doble grau d’educació infantil i primària.  A més, el curs 23-24 està prevista la implantació dels graus de Farmàcia, Ciències de l’Activitat Física i Ciències de la Mar, un sector punter a les illes i un estratègic per al govern en l’impuls de l’economia blava.

De la UIB, però, encara no saben com ho podran encabir tot. Les instal·lacions, diuen, han quedat curtes. Per això, demanen a l’executiu que els fons europeus Next Generation servesquin per ampliar les infraestructures i el finançament del personal. Troben necessària una nova Facultat de Ciències. Segons Carot, implantar Farmàcia “suposarà un tetris” d’aules i laboratoris, però per fer més és imprescindible major capacitat que l’actual.

Quant a la despesa d’energia, Carot ha explicat que el pròxim curs continuaran les restriccions d’ús de llum i climatització. Tot i així, la factura arribarà el 2022 als 6 milions d’euros. La mateixa quantitat que ha de posar la UIB per al procés de solarització dels edificis del campus, que arrancarà a final d’enguany, cofinançat amb el govern. Aquesta instal·lació de plaques solars permetrà generar l’energia suficient per a l’autoabastiment l’any 2025.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |