Ciència i tecnologia

La UIB, present a la COP25 de Madrid

El subdirector del Laboratori Interdisciplinari pel Canvi Climàtic destaca el canvi de conscienciació envers el canvi climàtic arreu del món

La+UIB%2C+present+a+la+COP25+de+Madrid

14 dies, més de 200 països i tan sols un acord de mínims en què es fa una crida a augmentar l’ambició en la reducció d’emissions per evitar que la temperatura del planeta pugi més d’un grau i mig. La regulació dels mercats de diòxid de carboni, un dels punts principals, s’ajornarà fins l’any que ve. La Cop25 ha generat frustració entre els participants.

Com a membre observador hi ha estat present la Universitat de les Illes a través del laboratori interdisciplinari sobre el canvi climàtic. El seu subdirector Pau de Vílchez assenyala directament Trump, Bolsonaro i altres representants de països de frenar el que la gent demana massivament al carrer. Fets concrets per capgirar aquesta situació. Assegura que és millor un ‘no acord’ a un mal acord, com hauria estat mantenir els crèdits de carboni que conserven alguns estats.

La meta ara és aconseguir rebaixar a l’any un 7% les emissions. Això passa per canviar la manera de generar electricitat, de moure’ns, la manera de produir de les empreses i de consumir dels ciutadans.

Vílchez aplaudeix que per primera vegada s’hagi parlat d’un pla de d’acció de gènere que inclou també consideracions relatives als drets humans i als pobles indígenes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Dos físics mallorquins creen una plataforma per predir la mortalitat del Covid-19 amb models estadístics

Els models parlen d'una forquilla d'entre 2.000 a 15.000 morts per coronavirus en un període de 30 a 60 dies...

La quarantena multiplica per cinc l’enviament de Whatsapps

Els operadors de telefonia mòbil aconsellen als ciutadans un ús "racional i responsable" de les xarxes de telecomunicacions

Aquesta notícia contamina

Un vídeo de 4 min de YouTube genera 17 grams de CO₂ a l'atmosfera

La tecnologia 3D aplicada a la medicina

L'Hospital de Son Espases ja l'aplica en el departament de maxilofacial