ciència i tecnologia

La UIB, present a la COP25 de Madrid

El subdirector del Laboratori Interdisciplinari pel Canvi Climàtic destaca el canvi de conscienciació envers el canvi climàtic arreu del món

La+UIB%2C+present+a+la+COP25+de+Madrid

14 dies, més de 200 països i tan sols un acord de mínims en què es fa una crida a augmentar l’ambició en la reducció d’emissions per evitar que la temperatura del planeta pugi més d’un grau i mig. La regulació dels mercats de diòxid de carboni, un dels punts principals, s’ajornarà fins l’any que ve. La Cop25 ha generat frustració entre els participants.

Com a membre observador hi ha estat present la Universitat de les Illes a través del laboratori interdisciplinari sobre el canvi climàtic. El seu subdirector Pau de Vílchez assenyala directament Trump, Bolsonaro i altres representants de països de frenar el que la gent demana massivament al carrer. Fets concrets per capgirar aquesta situació. Assegura que és millor un ‘no acord’ a un mal acord, com hauria estat mantenir els crèdits de carboni que conserven alguns estats.

La meta ara és aconseguir rebaixar a l’any un 7% les emissions. Això passa per canviar la manera de generar electricitat, de moure’ns, la manera de produir de les empreses i de consumir dels ciutadans.

Vílchez aplaudeix que per primera vegada s’hagi parlat d’un pla de d’acció de gènere que inclou també consideracions relatives als drets humans i als pobles indígenes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Talent mallorquí en la investigació contra el càncer

La Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica estima que el 2035 es diagnosticaran 300.000 nous casos de càncer

Recórrer el poblat de Son Catlar a través de l’ordinador ja és possible

Un arqueòleg recrea en 3D les peces més emblemàtiques del poblat de Son Catlar i de les coves des Càrritx...

9.221 persones pugen a l’avió després de passar per un sistema de reconeixement facial a Menorca

La prova pilot té una durada d'un any, data en la qual es decidirà si es trasllada a altres aeroports...

Les paraules més cercades a Google el 2019, en gràfics

Enguany el més cercat ha estat el terme 'eleccions generals', seguit de Notre Dame, i la caiguda del mur de...