societat

La UIB té més professors amb contractes temporals del que marca la llei

Només 18 de les 81 universitats espanyoles analitzades compleixen tots els requisits vigents

La+UIB+t%C3%A9+m%C3%A9s+professors+amb+contractes+temporals+del+que+marca+la+llei

El percentatge de personal docent i investigador amb contracte temporal a la UIB incompleix la normativa vigent: són un 62%, i no haurien de superar el 40%. Ho indica un informe fet per l’Observatori del Sistema Universitari. Destaca que tampoc no respecta un altre requisit: com a mínim el 60% del personal docent hauria d’estar a temps complet, i a la UIB en són just el 51%.

Són dades aportades en el moment en què s’ha sotmès a audiència pública el nou projecte del reial decret d’universitats, que preveu mantenir aquests requisits i endurir-ne d’altres. Falten mesos perquè s’aprovi, però ara mateix la UIB quedaria lluny dels mínims exigits.

Des de la UIB asseguren que en els darrers anys s’ha fet tot el possible per millorar les condicions de la plantilla i donar-li estabilitat.

La Conferència de Rectors (CRUE) debat ara tots els criteris utilitzats pel Ministeri. Confien que hi hagi una posició conjunta de totes les universitats. El rector de la UIB, Llorenç Huguet, considera que tots aquests criteris s’aniran modulant: “Crec que la nostra universitat, per tema d’investigació i internacionalització, amb escreix dona la talla”.

Només 18 de les 81 universitats espanyoles analitzades compleixen tots els requisits vigents per ser considerades, per llei, universitats. I tan sols 12 complirien els de la futura normativa. L’observatori demana que se’n faci un control efectiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Incendi a una nau industrial abandonada a Marratxí

Diverses dotacions de bombers han treballat en les tasques d'extinció

Ciutadella organitzarà un programa cultural relacionat amb Sant Joan durant el mes de juny

El pressupost de les Festes, 300.000 euros, es dedicaran a organitzar aquestes activitats i a ajudar al teixit productiu a...

Les Illes aixequen el tancament perimetral

Dilluns estava previst l'arribada d'una cinquantena de vols a l'aeroport de Son Sant Joan

35.530 dosis més aquesta setmana i les primeres del vaccí de Janssen, que s’injectarà al grup de 70 a 79 anys

L'objectiu d'aquesta setmana és combinar la vacunació de les persones de 70 a 79 anys i continuar amb els pacients...