X

La UNESCO recomana eliminar el viaducte de Rafal Rubí per la inscripció de la Menorca Talaiòtica

També demana eliminar les torres i línies elèctriques en les àrees de paisatge entre jaciments

14/05/2023

La UNESCO recomana eliminar el viaducte de Rafal Rubí per la inscripció de la Menorca Talaiòtica

Redacció

Arriben bones notícies de la UNESCO, tot i que no serà fins a la celebració del Comitè de Patrimoni Mundial, el mes de setembre vinent, que s’oficialitzarà l’entrada de la Menorca Talaiòtica dins el selecte club dels 1.121 llocs d’arreu del planeta declarats Patrimoni Mundial de la Humanitat. Les possibilitats són força elevades.

ICOMOS inclou en el seu informe algunes recomanacions… Per exemple, completar els plans directors per a quatre llocs arqueològics clau, com la Naveta des Tudons, Trepucó, Talatí de Dalt i Torralba d’en Salort… Una altra recomanació consisteix a eliminar tan aviat com sigui possible les obres de carretera parcialment acabades a la component C6, és a dir, a la cruïlla de Rafal Rubí, així com les torres i línies elèctriques en les àrees de paisatge entre jaciments. L’alternativa al pont envaeix o afecta, amb tot, béns d’interès cultural, com ha denunciat l’Ajuntament d’Alaior. El Consell no se’n mostra preocupat, segons Maria es vigilarà amb els punts de densitat arqueològica que estan documentats.

Altres recomanacions passen per desenvolupar solucions definitives per a la biga d’acer inoxidable que suporta el pilar a la sala hipòstila de Torre d’en Galmés, i el bloc de formigó utilitzat al recinte de taula de Trepucó. ICOMOS aconsella modificar el nom de la candidatura per la de “Llocs Prehistòrics de la Menorca Talaiòtica”.

14/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris