X

La Unió Europea assoleix un acord per regular la intel·ligència artificial

La nova llei entrarà en vigor de manera progressiva fins a finals de 2026

09/12/2023

La Unió Europea assoleix un acord per regular la intel·ligència artificial

El principal punt de discussió entre la Comissió Europea i el Parlament es referia a l’ús de la intel·ligència artificial en el reconeixement facial en espais públics. Els eurodiputats ho volien prohibir totalment mentre que els Estats volien màniga ampla per motius de seguretat nacional. Finalment, l’acord preveu excepcions i sempre per a casos de terrorisme, principalment, i amb autorització judicial prèvia. A falta de conèixer la lletra petita de la futura llei, els negociadors coincideixen a destacar que Europa sigui pionera a posar límits.

La filosofia del text es basa a garantir els drets fonamentals de la ciutadania sense comprometre la capacitat d’investigar i d’innovar de les empreses europees. Un dels països més satisfets amb l’acord és Espanya. La llei era un dels principals objectius de la presidència de torn de la Unió que finalitza aquest mes.

La complexitat de l’objectiu obliga que la llei es vagi implementant de manera progressiva una vegada que la ratifiquin l’Eurocambra i tots els estats membres. Posteriorment, s’haurà d’aprovar un Reglament i, a partir d’aquí s’anirà implementant de manera progressiva fins a finals de 2026.

09/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris