X

La Unió Europea reclama una pausa humanitària a la Franja de Gaza

Turquia s'ha mostrat més contundent i ha demanat un alto el foc immediat 

25/10/2023

La Unió Europea reclama una pausa humanitària a la Franja de Gaza

Gaza./ EFE/MOHAMMED SABER

Els líders de la Unió Europea reclamen una pausa humanitària perquè arribi l’ajuda internacional a la Franja de Gaza a través del pas fronterer de Rafah. El Consell Europeu ha expressat la seva gran preocupació pel deteriorament de la situació humanitària dels palestins. Més contundent s’ha mostrat Turquia, que ha demanat un alto el foc immediat i ha advertit que una incursió terrestre de l’exèrcit israelià suposaria un desastre.

Fins ara, ja són més de 6.500 els palestins morts i 17.000 els ferits pels bombardejos a la Franja. El conflicte entre Israel i Gaza s’ha estès i ha arribat també a Cisjordània. Tres palestins han mort aquesta matinada a Jenín, al nord de la regió, en un atac aeri amb dron de l’Exèrcit israelià. En menys de tres setmanes de guerra, ja són més de cent els palestins morts a Cisjordània. Les forces israelianes també han dut a terme una batuda al poble pròxim de Burqin i han detingut dos palestins sospitosos d’activitats terroristes.

El secretari general de l’ONU, António Guterres, ha declarat que l’atac terrorista de Hamas del 7 d’octubre no ve del no-res, sinó de 56 anys d’ocupació. Unes declaracions que no han caigut bé al ministre israelià d’Exteriors, Eli Cohen, que ahir va cancel·lar la reunió prevista amb el secretari general i n’ha demanat la dimissió.

25/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris