X

La Unitat Canina de la Policia Nacional de Palma s’entrena en la cerca de drogues i explosius

Un equip d'IB3 Notícies els acompanya en una d'aquestes sessions d'entrenament

21/11/2023

Redacció

Des del 2005, ajuden cada dia la Policia Nacional de Palma a detectar drogues, doblers o explosius, una de les tasques més complicades. Parlam dels 16 cans que, actualment, formen part de la Unitat Canina del cos. Una feina per a la qual aquests agents de quatre cames necessiten un bon entrenament. Un equip d’IB3 Notícies els ha acompanyat en una d’aquestes sessions.

Na Sisu és un dels cans de la Unitat Canina de la Policia Nacional. Per fer el seu entrenament diari, du a terme una pràctica de cerca de droga i doblers, que han estat col·locats en un cotxe. Quan troba la droga, marca el punt; ho fa amb el nas, la pota o rascant. L’agent del seu binomi li dona una llepolia o una pilota i marca el punt amb una clicada. És la manera de dir-li que ha fet bona feina.

Aquests cans policia cerquen droga i fan actuacions quan se sospita que hi pot haver explosius. Per a altres tipus de cerca, venen cans ensinistrats de la Península. En Tai, en concret, fa la cerca d’explosius. Per a la seva pràctica, l’agent ha col·locat Goma-2.

Cada agent de la Unitat Canina va amb dos cans; un, entrenat per cercar droga, i l’altre, explosius. En el binomi agent/ca, és molt important el vincle que es crea entre ambdós.

21/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris