X

La Unitat contra la violència masclista de la Policia Local de Palma necessita més personal

Només vuit agents se n'encarreguen de 253 casos, entre 30 i 40 cadascun, segons Cati Sastre, l'oficial responsable

14/12/2021

La Unitat contra la violència masclista de la Policia Local de Palma necessita més personal

“Els casos als quals donam més importància són pel nivell de risc: els ‘alts’ o ‘extrems’ estan controlats, els altres nivells com ara ‘no apreciat’, ‘baix’ o ‘mig’, lògicament, amb 250 casos en marxa, no es poden dur com tocaria”. Així de taxativa es mostra Cati Sastre, l’oficial responsable de la Unitat de Protecció Familiar de la Policia Local de Palma, que s’encarrega de protegir les víctimes del sistema VioGen.

Forma part de la Unitat des dels seus orígens el 2006. Ha vist com han crescut notablement les denúncies per violència de gènere, “però el personal no ha pujat”. Són un total de vuit policies que han d’assumir entre 30 i 40 casos cadascun. “250 casos per 8 policies, qualsevol pot treure els comptes, qualsevol pot veure que es fa allò que es pot”, assegura Cati Sastre. Segons conta, l’Ajuntament els ha anunciat la incorporació de dos policies més a la Unitat.

Ara mateix tenen dos casos de víctimes de violència de gènere en risc ‘alt’. El nombre de casos de risc ‘extrem’ o ‘alt’ s’ha incrementat en els darrers anys. “En el 2018 varem tenir aproximadament tres “extrems” i deu “alts” en tot l’any i enguany fins el mes de novembre en duim cent. “Des de Madrid, al Ministeri de l’Interior s’ha donat una volta al pern perquè a les valoracions s’incrementi el nivell de risc i es doni més protecció.”

Sastre diu que mai no han hagut de lamentar la mort de cap víctima a mans dels agressors. La seva feina ha estat avalada amb una Menina, el reconeixement que entrega la Delegació del Govern per la seva tasca protegint les víctimes. “Qualsevol dona pot ser víctima de violència de gènere, de qualsevol estatus i de qualsevol situació. Hi ha una xifra negra de casos que desconeixem, crec que hi ha més gent que no denuncia que les que si ho fan”.

Cati aconsella a totes les víctimes denunciar i, molt important, que tallin la relació amb l’agressor per sempre.

14/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris