X

La Unitat de Transports Pediàtric de Son Espases, pionera a l’Estat

Des del 2004 han traslladat 4.500 infants

06/01/2020

La Unitat de Transports Pediàtric de Son Espases, pionera a l’Estat

Des del 2004 han traslladat 4.500 infants. La majoria dels desplaçaments són terrestres, tot i que, també estan entrenats per fer-ho via aèria. El personal de la Unitat de Transport Pediàtric de Son Espases actuen en situacions concretes.

És en aquests moments quan aquesta ambulància pediàtrica, que només n’hi ha dues a tot Espanya, es posa en funcionament. Està equipada amb tecnologia punta, però a més està pensada també per no espantar els infants

Aquest petit espai acosta una UCI pediàtrica hospitalària allà on són requerits i aquesta unitat atèn nins fins a 14 anys, però també aquells que acaben de néixer.

Entre el 25 i el 30% dels desplaçaments són aeris. El fan entre illes però també amb altres hospitals de la península. Aquesta unitat és la primera a Espanya que ha realitzat un trasllat d’una pacient pediàtrica assistida amb ventilació d’alta freqüència oscil·latòria i també la primera que ha transportat un infant de 9 mesos amb oxigenació extracorpòria.

Unitats com aquestes hi ha moltes a diferents hospitals d’Europa però a Espanya només n’hi ha 6 a Catalunya, Madrid, València i les Balears

06/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT