societat

La Universitat de les Illes Balears acollirà enguany 18.000 alumnes

Pere Salvà, catedràtic de Geografia Humana, ha impartit la lliçó inaugural

La+Universitat+de+les+Illes+Balears+acollir%C3%A0+enguany+18.000+alumnes

Tot i que el procés de matriculació està encara en marxa, la UIB acollirà enguany uns 18.000 alumnes de grau, màsters i doctorats. Unes xifres similars a les de l’any passat. Enguany els preus de les matrícules universitàries de graus i màsters oficials han baixat un 10% i les dels màsters professionalitzadors un 15% respecte dels preus del curs passat.

També la Universitat estrenà aquest 2018-19 un nou grau, el de Direcció Hotelera, que compta ja amb 65 inscrits de 80 places. A més, dins l’àmbit de recerca, la UIB s’expandirà fins al Parc Bit amb la instal·lació de 3 laboratoris.

També s’ha valorat positivament l’avançament de les proves de selectivitat al mes de juliol i s’ha destacat que aquesta decisió ha afavorit que els alumnes puguin entrar als estudis universitaris desitjats.

La lliçó inaugural l’ha impartida el catedràtic de Geografia Humana, Pere Salvà. Amb el títol ‘La població de les Illes Balears al llarg dels 40 anys de la UIB’, l’expert en tendències demogràfiques ha afirmat que la població balear s’ha gairebé duplicat en aquests 40 anys i que vivim un procés d’envelliment de la població que farà que el model econòmic-laboral canviï al futur. A l’obertura de l’any acadèmic han assistit representants polítics i de la societat balear.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Desmantellat una plantació de marihuana a una habitació a Cala d’Or

El presumpte autor del cultiu, de 31 anys, ha estat detingut

Decomissen al port d’Eivissa 59 meros de mida inferior a la reglamentària

El pes total ascendeix a 100kg i es tracta del decomís “més important” d'aquest peix en els darrers 25 anys

La discoteca Privilege no podrà obrir portes

L'Ajuntament de Sant Antoni li va imposar-ne la suspensió després de detectar modificacions a la sala per ampliar l'aforament

Continua tancat el nou aparcament de la Savina

La zona del port que estava destinada a estacionar els vehicles de lloguer ja s'ha pintat com a zona blava