IB3 Cultura

“La utopia paral·lela. Ciutats somiades a Cuba”

Els projectes somiats per joves arquitectes i activistes al Museu Es Baluard a partir d'aquest divendres


El Museu Es Baluard obri al públic la mostra “La utopia paral·lela. Ciutats somiades a Cuba.” Una exposició centrada en projectes arquitectònics i artístics que un grup de joves arquitectes i activistes crearen entre els anys 1980 i 1993, amb l’objectiu de modernitzar i adaptar l’urbanisme del moviment socialista de l’illa a les necessitats socials dels cubans. Finalment, però, cap d’aquests projectes no es va materialitzar.

Del Malecón de l’Havana fins a Guantánamo, passant per la Plaza Vieja, o la rehabilitació i la nova creació d’espais habitacionals al poble de Caimanera. Arquitectes i intel·lectuals com Juan Luis Morales i Iván de la Nuez, fills de la Revolució cubana, imaginaren com fer de la seva illa un lloc millor i més adaptat als cubans, fugint de les exigències estètiques soviètiques però també de l’arquitectura al servei de la indústria turística. De la seva vocació i de l’ímpetu participatiu de companys de generació sorgiren centenars de propostes artístiques i arquitectòniques, que ara recull per primera vegada la mostra “La utopia paral·lela. Ciutats somiades a Cuba (1980-1993).”

La mostra ens convida a reflexionar sobre quins són els criteris que determinen els usos urbanístics i socials que afecten un terrirtori segons les seves estructures polítiques i geogràfiques. L’exposició s’inaugura aquest divendres 16 d’abril i es podrà visitar fins a finals de setembre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pollença celebra, un any més, el Dia Internacional de la Música

S'han programat una quinzena de concerts a 5 espais diferents

El sis premis del Festival de Cinema de Màlaga per a ‘El ventre del Mar’ ja són a Mallorca

Part de l'equip de la pel·lícula encapçalats per Agustí Villaronga han estat rebuts per la presidenta del Consell de Mallorca

Antònia Font anuncia nou disc i dos nous concerts per al 2022: a Inca i Barcelona

Els concerts seran el 18 de juny al poliesportiu Mateu Canyellas d'Inca i el 15 d'octubre a Barcelona

Retorn dels Sexy Sadie a Ses Voltes en un viatge a la música dels anys noranta

La banda mallorquina repassarà el seu repertori i convidarà alguns artistes de grups com The Nash o Cerebros Exprimidos