Els projectes somiats per joves arquitectes i activistes al Museu Es Baluard a partir d'aquest divendres
El Museu Es Baluard obri al públic la mostra “La utopia paral·lela. Ciutats somiades a Cuba.” Una exposició centrada en projectes arquitectònics i artístics que un grup de joves arquitectes i activistes crearen entre els anys 1980 i 1993, amb l’objectiu de modernitzar i adaptar l’urbanisme del moviment socialista de l’illa a les necessitats socials dels cubans. Finalment, però, cap d’aquests projectes no es va materialitzar.
Del Malecón de l’Havana fins a Guantánamo, passant per la Plaza Vieja, o la rehabilitació i la nova creació d’espais habitacionals al poble de Caimanera. Arquitectes i intel·lectuals com Juan Luis Morales i Iván de la Nuez, fills de la Revolució cubana, imaginaren com fer de la seva illa un lloc millor i més adaptat als cubans, fugint de les exigències estètiques soviètiques però també de l’arquitectura al servei de la indústria turística. De la seva vocació i de l’ímpetu participatiu de companys de generació sorgiren centenars de propostes artístiques i arquitectòniques, que ara recull per primera vegada la mostra “La utopia paral·lela. Ciutats somiades a Cuba (1980-1993).”
La mostra ens convida a reflexionar sobre quins són els criteris que determinen els usos urbanístics i socials que afecten un terrirtori segons les seves estructures polítiques i geogràfiques. L’exposició s’inaugura aquest divendres 16 d’abril i es podrà visitar fins a finals de setembre.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu