IB3 Cultura

“La utopia paral·lela. Ciutats somiades a Cuba”

Els projectes somiats per joves arquitectes i activistes al Museu Es Baluard a partir d'aquest divendres


El Museu Es Baluard obri al públic la mostra “La utopia paral·lela. Ciutats somiades a Cuba.” Una exposició centrada en projectes arquitectònics i artístics que un grup de joves arquitectes i activistes crearen entre els anys 1980 i 1993, amb l’objectiu de modernitzar i adaptar l’urbanisme del moviment socialista de l’illa a les necessitats socials dels cubans. Finalment, però, cap d’aquests projectes no es va materialitzar.

Del Malecón de l’Havana fins a Guantánamo, passant per la Plaza Vieja, o la rehabilitació i la nova creació d’espais habitacionals al poble de Caimanera. Arquitectes i intel·lectuals com Juan Luis Morales i Iván de la Nuez, fills de la Revolució cubana, imaginaren com fer de la seva illa un lloc millor i més adaptat als cubans, fugint de les exigències estètiques soviètiques però també de l’arquitectura al servei de la indústria turística. De la seva vocació i de l’ímpetu participatiu de companys de generació sorgiren centenars de propostes artístiques i arquitectòniques, que ara recull per primera vegada la mostra “La utopia paral·lela. Ciutats somiades a Cuba (1980-1993).”

La mostra ens convida a reflexionar sobre quins són els criteris que determinen els usos urbanístics i socials que afecten un terrirtori segons les seves estructures polítiques i geogràfiques. L’exposició s’inaugura aquest divendres 16 d’abril i es podrà visitar fins a finals de setembre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Albert Pla, du ‘¿Os acordáis?’ al Trui Teatre

Albert Pla actua avui a les 8 del vespre al Trui Teatre, a Palma

L’art del Tarot i el collage a Can Gelabert

Aquest dissabte s'inauguren exposicions, hi haurà tallers i un mercadet d'art

La Simfònica celebra un any damunt dels escenaris després de la covid

El Trui Teatre ha acollit una actuació dedicada a l'esperança i a la festa

Rodrigo Cuevas o Rigoberta Bandini, entre els artistes musicals de l’Atlàntida Mallorca Film Fest

Maria Rodés serà la veu musical que sonarà en la gala inaugural