X

La vacuna de la grip redueix les possibilitats d’ingressar a l’UCI per Covid

Un estudi de la Facultat de Medicina Miller de la Universitat de Miami demostra que la vacuna contra la grip redueix els riscos d'accident cerebrovascular, sèpsia i trombosi venosa profunda en pacients amb Covid-19

08/08/2021

La vacuna de la grip redueix les possibilitats d’ingressar a l’UCI per Covid

EFE/ André Coelho

Fa mesos que investigadors de tot el món desenvolupen estudis sobre la capacitat de protecció de la vacuna de la grip enfront de la Covid-19. Al començament de la pandèmia va haver-hi dubtes, fins i tot confusió entre la població, sobre la possibilitat que totes dues malalties fossin tan semblants que la vacuna de la grip pogués parar la pandèmia. No obstant això, encara que està clar entre la societats científico-mediques que no serveix contra el SARS-CoV-2, sí s’ha observat una protecció enfront dels seus símptomes més greus.

A l’estudi més gran presentat fins al moment (realitzat sobre una base de dades de 74.000 pacients), metges i científics de la Facultat de Medicina Miller de la Universitat de Miami (els Estats Units) han demostrat que la vacuna contra la grip pot proporcionar una protecció “essencial” contra la Covid-19, ja que podria reduir la probabilitat d’ingrés a UCI dels pacients.

L’estudi, titulat ‘Examining the potential benefits of the influença vaccine against SARS-CoV-2: A retrospective cohort analysis of 74,754 patients’, analitza els registres de pacients anònims de tot el món, i conclou que la vacuna anual contra la grip redueix els riscos d’accident cerebrovascular, sèpsia i trombosi venosa profunda en pacients amb Covid-19. A més, també redueix els ingressos  urgències i a les unitats de cures intensives. En concret l’anàlisi revela que les persones que no s’han vacunat contra la grip tenen una probabilitat significativament major (fins a un 20% més) d’ingressar a UCI. I que també són més propensos a ingressar a urgències (fins a un 58%).

“Fins avui, només una petita part del món s’ha vacunat completament contra la Covid-19 i, amb tota la devastació que ha provocat la pandèmia, la comunitat mundial continua necessitant trobar solucions per reduir la morbiditat i la mortalitat”, ha expressat l’autor principal de l’estudi, el doctor Devinder Singh, cap de cirurgia plàstica i professor de cirurgia clínica a l’Escola Miller.

“Tenir accés a les dades en temps real de milions de pacients és una eina de recerca increïblement potent”, ha afegit el doctor Singh, que ha realitzat l’estudi amb l’estudiant de medicina Susan Taghioff i el resident de cirurgia plàstica Benjamin Slavin, tots dos autors principals. “Juntament amb la formulació de preguntes importants, el meu equip ha pogut observar una associació entre la vacuna antigripal i la reducció de la morbiditat en els pacients de COVID-19”, afirma.

08/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris