X

La vacuna de Pfizer i BioNtech, com hi hem arribat?

La vacuna no conté virus vius com és el cas d'altres tipologies de vaccins

27/12/2020

La vacuna de Pfizer i BioNtech, com hi hem arribat?

A final del mes de juliol s’iniciava la fase 3 de l’estudi clínic per a la vacuna amb persones majors de 12 anys. Hi han participat més de 44 mil voluntaris de 6 països. Gairebé tots ja han rebut la segona dosi de l’antídot, que s’ha d’aplicar entre 21 i 28 dies després de la primera injecció.

Elaborada per Pfizer i Biontech, amb seu als Estats Units i Alemanya, la vacuna ha demostrat una eficàcia del 95%. En aquest mes de desembre, el vaccí aconseguia una autorització d’emergència per al seu ús tant als Estats Units com a Europa. Els científics que l’han estudiat afirmen que és segur, ja que les reaccions adverses que ha pogut provocar han estat lleus i a curt termini.

Aquest antídot contra la covid-19, és dels que fa feina amb els ARM missatgers, és a dir, components que permeten transferir informació genètica i que les cèl·lules puguin comprendre. La vacuna el que fa és proporcionar a les cèl·lules del cos instruccions per a produir unes anomenades proteïnes virals i que el sistema immunitari de la persona les reconegui amb l’objectiu que no desenvolupi la malaltia. La vacuna no conté virus vius ni parts d’aquest que puguin emmalaltir com és el cas d’altres tipologies de vaccins.

Amb la vacunació no vol dir que es puguin relaxar les mesures de protecció contra el coronavirus. El procés per arribar a tota la població necessària per a la desitjada immunitat durarà molts mesos i no està confirmat que aturi l’empeltament asimptomàtic de la covid.

27/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris