X

La vacuna espanyola d’Hipra podria començar a administrar-se en els pròxims mesos

El vaccí dels laboratoris gironins és de tipus proteïna S recombinable, que facilitarà la seva conservació. També seria compatible, en principi, com a dosi de reforç

23/01/2022

La vacuna espanyola d’Hipra podria començar a administrar-se en els pròxims mesos


La ministra Morant, sobre la vacuna d’Hipra: “Si surt, seria la millor vacuna que existiria”

La vacuna espanyola dels laboratoris Hipra està a punt d’entrar a la fase 3 d’assajos amb humans. De fet l’Hospital Gregorio Marañón ja cerca voluntaris, i si tot el procés de verificació és correcte podria començar a administrar-se en els propers mesos.

El doctor Xavier Carné, expresident del Comitè d’Avaluació de l’Agència Espanyola del Medicament, espera que també pugui funcionar com a dosi de reforç.

L’emergència sanitària va ocasionar que en molt poc temps es desenvolupés la vacuna per la covid. Un procés que seria d’anys es va resoldre en uns 10 o 12 mesos. Avui a Espanya es pot presumir de l’alta taxa de vacunació, més del 80%, i el següent pas és tenir una vacuna pròpia.

La vacuna de l’empresa Hipra és de tipus proteïna S recombinable, que facilitarà la seva conservació. També seria compatible, en principi, com a dosi de reforç.

No és l’únic projecte en marxa de vacuna espanyola, però sí la més avançada. Actualment, hi ha 2 o 3 projectes més actius, com la CSIC, de tipus intranasal, una opció que, en el cas que arribi a superar les proves, també evitaria els contagis.


Els menors de 16 anys són el grup d’edat amb la incidència acumulada més alta

23/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT