societat

Juli Fuster: “La vacunació als centres de salut ha ajudat a descongestionar la resta de punts de vacunació”

Els ciutadans de Mallorca poden demanar cita per vacunar-se al seu centre de salut, a través del Bitcita


El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, assegura que l’obertura dels centres de salut a la vacunació ha ajudat a descongestionar la resta de punts de vacunació.

En aquests moments, els ciutadans de Mallorca ja poden demanar cita per vacunar-se als centres de salut, a través del Bitcita. Des que s’inicià la campanya de vacunació, només s’havien vacunat als centres de salut ‘aquells grups de la població prioritzats per l’estratègia de vacunació del Ministeri. Parlam de residències, centres de dia o persones majors de 80 anys’, explica la Subdirectora d’Infermeria d’Atenció Primària, Noelia Martín.

Per tant, el fet que els 4 pavellons segueixin actius i la suma dels 46 centres de salut de l’illa contribueix a l’accelaració del ritme de vacunació i facilita l’obtenció de cita als residents.

Es calcula que a cada centre, s’injecten unes 120 dosis al dia, és a dir, unes 5.500 dosis en total només als centres de salut. La vacunació es fa en horari d’horabaixa per tal que el servei d’atenció primària no hagi d’aturar la seva activitat.

Manca d’infermeres

Per solucionar el problema de manca de professionals en el sector i baixes per vacances, des d’Atenció Primària ofereixen a les infermeres la possibilitat de canviar de torn o de fer hores extres per tal de poder dur a terme el servei d’Atenció primària els dematins i la vacunació els horabaixes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Denuncien la desaparició de cinc joves positives de l’hotel COVID de s’Arenal d’en Castell

El 112 ha donat avís aquest dissabte vespre a la Policia des Mercadal i a la Guàrdia Civil perquè mirin...

Un home, detingut per agredir una persona que li havia demanat que es posàs la mascareta a Sant Lluís

La Guàrdia Civil i la Policia des Mercadal intervenen per aturar una festa a l'hotel COVID de s'Arenal d'en Castell

Localitzen vuit migrants a Formentera

La dona i els set homes han estat interceptats a una zona escarpada sense accés per terra, pròxima a la platja d'Es Caló de Sant Agustí

L’Exèrcit espanyol desembarca a Menorca per fer reconeixements de territoris naturals

Un dels seus objectius de l'operació "Plan Vigilante Balear" és l'estudi d'àrees vulnerables per a la seva conservació davant un...