X

La vaga del transport a Alemanya deixa 46 vols cancel·lats a l’aeroport de Palma

S'hi afegeixen la vaga dels pilots d'Air Nostrum, que ha pertorbat 6 connexions interilles, i la dels centres de control aeris a França, amb un vol amb destinació a París cancel·lat

27/03/2023

La vaga del transport a Alemanya deixa 46 vols cancel·lats a l’aeroport de Palma

Foto d'arxiu

Redacció

L’aturada de 24 hores que afecta els principals aeroports d’Alemanya, excepte el de Berlín, ha forçat la cancel·lació de 46 trajectes a Palma aquest dilluns. La situació és especialment complicada en les connexions amb Dortmund, Bremen, Dusseldorf, Frankfurt, Hanover, Hamburg, Munic, Nuremberg i Stutgart.

Això, en un dia en què a l’aeroport de Son Santjoan hi ha 126 vols programats de connexió amb Alemanya. Un de cada quatre ha hagut de ser cancel·lat per la vaga. També hi ha hagut retards generalitzats en els vols amb el país germànic.

La vaga no ha afectat a l’aeroport de Menorca, on no hi hav cap vol amb Alemanya avui, i al d’Eivissa s’ha registrat un retard, segons dades d’Aena.

S’hi afegeix la vaga indefinida dels pilots d’Air Nostrum de cada dilluns i divendres, que avui compleix un mes, amb 6 vols interilles cancel·lats -2 entre l’aeròdrom palmesà i Menorca, i 4 entre Palma i Eivissa- i alguns retards, a l’espera de la reunió la setmana que ve entre el comitè de vaga i l’empresa per mirar d’arribar a un acord.

També la dels centres de control aeris de Bordeus i Marsella, a França, durant tota la setmana, que a partir de dimarts també afectarà als aeroports de París Orly i Toulouse, per la mobilització general contra la reforma de les pensions. Tot i que comença a mitjanit, Air Europa ja ha cancel·lat un vol de demà, dimarts, amb destinació a París. Als carrers de la capital francesa, les protestes s’han intensificat en les darreres hores.

La vaga d’Alemanya està motivada per la demanda d’un increment de salaris del 10,5 % per fer front a la inflació i hi estan cridats el personal de terra, els agents de seguretat i els de control de targetes d’embarcament. Els sindicats convocants apleguen més de 350.000 treballadors del transport públic, el ferrocarril i els aeroports alemanys amb vistes a la negociació dels convenis col·lectius del sector. La patronal aeroportuària del país adverteix que l’aturada afectarà a 360.000 passatgers.

Programació d’estiu d’AENA

Les vagues coincideix amb l’estrena de la programació d’estiu d’AENA als aeroports balears, que s’allargarà fins al mes d’octubre. Les companyies aèries ofereixen a Palma més de 30 milions de seients, un 8 % mes que 2019, abans de pandèmia. Una major pujada de places hi haurà a Menorca, amb un 24 % més, i a Eivissa amb un 11 % més.

27/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris