societat

La variant britànica del coronavirus arriba a les Balears

El servei de Microbiologia de Son Espases ha detectat 25 casos positius que estan relacionats amb aquesta soca


Des del mes de juliol el laboratori de microbiologia de Son Espases ha analitzat la presència de variants del coronavirus en més de 500 mostres. No ha estat fins la darrera setmana de desembre i la primera de gener, quan s’han començat a detectar els primers casos de la variant britànica. De moment 25 han donat positiu. 16 són casos registrats a Mallorca i 9 a Eivissa.

Segons explica el cap de servei de Microbiologia de l’hospital, Antonio Oliver, “hi ha una sospita epidemiològica, és a dir, són persones que han vengut del Regne Unit o que han estat en contacte amb algú d’allà, i una altra en el resultat que surt a la PCR. Aquí es veu com dels tres gens que es detecten, n’hi ha un que característicament falla, amb la variant britànica”.

De moment, descarten que hi hagi transmissió comunitària de la variant britànica a les Illes, però ho avisen. “Hem d’extremar la prudència i les mesures de contenció perquè aquesta és molt més contagiosa, i podriem tenir un allau important de casos per mor d’aquesta variant”, diu Oliver.

Ara mateix gairebé un de cada cinc casos que es detecten a Espanya d’aquesta variant és a Balears. En part, afirmen, perquè som una de les comunitats que més èmfasi posa a identificar-la i també per l’alta mobilitat amb el Regne Unit. A tot el país s’han localitzat 88 positius de la variant britànica.

En àmbit nacional, explica, es constitueix una xarxa de vigilància per prendre les mesures necessàries per contenir-ne l’expansió.


Els experts creuen que la vacuna serà efectiva davant la nova soca del virus
El Govern espanyol manté la prohibició de viatjar al Regne Unit fins al 2 de febrer
Investiguen si la nova soca de la COVID-19 ja circula per les Illes

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La pandèmia dispara el recurs a la Segona Oportunitat entre els insolvents

A l’espera de dades de l’any passat, s’espera que continui el creixement exponencial dels darrers anys: 2.900 casos el 2019,...

23 contagis nous i dos dies sense cap mort

Els curats augmenten en 132 persones en les darreres hores. En total, 54.106 persones ja han superat la malaltia. Els morts es mantenen en 733. I els casos actius són...

Janka Jurkiewicz: “Encara hi ha molts de motius perquè existeixi una jornada com la del 8M”

El confinament ha fet baixar el número de denúncies per violència de gènere, però s'han disparat les telefonades al número...

La menor incidència des de l’inici de curs: només hi ha tres centres amb grups amb quarantena, tots a Mallorca

La de l'1 al 5 de març és la segona setmana lectiva consecutiva sense casos de coronavirus entre el professorat...