societat

La variant Delta acapara el 95% dels contagis de coronavirus a les Illes

S'espera que la PCR que detecta les variants es pugui començar a fer a Menorca i a Eivissa pròximament


En les tres setmanes des que es va posar en marxa la PCR que detecta les variants del coronavirus, el laboratori de Microbiologia de Son Espases ha fet 6.000 proves, de les quals el 95% han resultat de la variant Delta. Una prova que s’espera que es pugui implementar pròximament als hospitals de Menorca i Eivissa.

El doctor Antonio Oliver, cap del servei de Microbiologia de l’Hospital de Son Espases ha respost les preguntes d’IB3 Notícies respecte a què ens espera de cara al futur.

Com és aquesta onada de contagis?

“Per a nosaltres, aquesta onada des del punt de vista del diagnòstic és una onada molt grossa i molt extensa en el temps. Una onada amb un altiplà molt llarg en què portam setmanes a nivells alts. En el laboratori hem tractat 500 positius noves diàries de mitjana amb una taxa de positivitat properes al 20%. Durant aquesta darrera setmana s’ha reduït el nombre de positius i la taxa de positivitat que ha baixat a uns 15% i uns 300 positius nous diaris”.

Quina és la variant predominant a les Illes?

“La variant delta suposa el 95%. Després vindria la variant alfa que estaria al voltant del 3%.”

Arribaran a Menorca i a Eivissa les PCR que detecten les variants?

La idea és que a Menorca i Eivissa puguin analitzar també les PCR i s’està treballant amb això perquè no calgui que ens envien aquí a Son Espases les mostres. Encara no està operatiu La resta d’hospitals de Mallorca sí que ens l’envien”

Són efectius els test d’autodiagnosi?

“Pràcticament tots els tests positius d’autodiagnosi s’han confirmat després també per PCR és a dir, és una tècnica que funciona i que és fiable. L’únic dubte que apareix està més en la gestió de la informació que no pas en el test”.

Què en pensa del fet que l’OMS ha demanat aturar la tercera dosi de la vacuna?

“Estic d’acord amb l’OMS perquè realment en aquells països que hi ha sistemes sanitaris més pobres amb alta població i massificació, òbviament en aquests tipus de països és on evolucionarà el virus si no hi posem remei. No pas per la circulació residual de les variants que pugin haver en països amb una alta taxa de vacunació. És un problema global que s’ha d’aturar globalment”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100 per cent del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

La central tèrmica de Maó fa una passa en matèria de descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

Els motors d'aquest combustible que, fins ara, s'utilitzaven fins a 8.700 hores a l'any, passaran a funcionar només 500 hores...

El Govern prepara la documentació perquè l’Estat declari Ferreries zona catastròfica

Mentrestant, empreses i particulars continuen quantificant les conseqüències de la torrentada

176 migrants, entre els quals una desena de menors: “Parlar d’allau de pasteres és deshumanitzar-los”

David Lladó, d'Open Arms, demana deixar de qualificar d'aquesta manera l'arribada de pasteres "quan a l'Aeroport de Palma arriben desenes...