societat

La variant Delta s’ha fet majoritària a Balears en només un mes

Microbiologia de Son Espases ha tipificat 2.000 positius en una setmana amb una nova PCR

La+variant+Delta+s%26apos%3Bha+fet+majorit%C3%A0ria+a+Balears+en+nom%C3%A9s+un+mes

El laboratori de Son Espases disposa d’un nou equipament que permet esbrinar la varietat de Covid-19 d’un contagiat en tan sols unes hores. No es tracta d’una prova nova. És la següent passa d’una PCR convencional. En tenir-ne un resultat positiu, se cerca una mutació característica que defineix les diferents variants de consideració, l’alfa, la beta, la gamma i la delta. Unes mutacions que sobresurten d’entre les 30.000 lletres del genoma del Sars-CoV-2.

Aquesta tipificació de variants per PCR és més ràpida que amb l’estudi de seqüenciació genòmica que sol tardar una setmana i només analitza el 10% de les mostres positives. D’aquesta manera, el doctor Antonio Oliver, cap del laboratori de Microbiologia de Son Espases afirma que en només els darrers set dies s’han analitzat 2.000 positius, el mateix nombre que des que es va iniciar la seqüenciació genòmica a les Illes. Ara el 90% representa la variant delta però “pot arribar al 100% els pròxims dies” diu Oliver.

La detecció de la variant s’ha tornat cabdal les darreres setmanes pel que fa als contactes estrets. D’aquesta manera, els únics que s’hauran de tancar i fer la quarantena són aquells contactes d’una persona contagiada per les variants de consideració, per exemple, la delta però com que aquesta s’ha tornat majoritària finalment tots els contactes haurien de fer quarantena. Els experts creuen que, amb la gran transmissibilitat de la soca índia, no serà suficient el 70% de població vacunada per assolir la immunitat de grup.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una verema diferent a Pollença que a Puigpunyent

Els vins de muntanya tenen un caràcter diferent als de zones més planes

Palma celebra aquest dissabte la 47ena marxa ‘Des Güell a Lluc a peu’

Una sortida que serà a partir de les 22:45h de manera esglaonada

Recollits 245 quilos de residus en només dues hores a S’Albufereta

Jornades de neteja a Mallorca i Formentera amb motiu del World CleanUp Day

Èxit de convocatòria de la quarta edició de la fira gastronòmica Arrels a Maó

Els 15 expositors de productes locals estàn gaudint aquest cap de setmana de la nova ubicació a l'aire lliure