economia

La venda d’embarcacions d’esbarjo creix un 14% fins l’agost

Bona part de les vendes correspon a embarcacions de fins a 12 metres, segons AENIB, que alerta de la falta d'amarraments

La+venda+d%26apos%3Bembarcacions+d%26apos%3Besbarjo+creix+un+14%2525+fins+l%26apos%3Bagost

El sector nàutic a les Illes Balears està plena recuperació. Només de gener a l’agost s’han matriculat 989 embarcacions d’esbarjo noves, gairebé un 14% més que l’any passat. Som la Comunitat Autònoma que lidera les vendes: s’hi concentra el 17% del mercat nacional. Unes xifres, però, que no igualen les del 2019, segons les xifres de la patronal AENIB. “Qualsevol recuperació després de la davallada de 2020 és bona. El sector ha donat senyals de fortalesa”, diu el president d’AENIB, Jaume Vaquer.

La majoria de les embarcacions matriculades comparteixen característiques i activitat: el màxim increment s’ha notat en les barques de fins a 12 metres. Coincideix amb un increment del 30% de les noves titulacions PER i llicència de navegació per part de persones que durant la pandèmia han aprofitat per treure’s aquestes titulacions, segons explica el gerent de l’Escola Nàutica de Palma, Carlos Petisco.

Però aquest increment de matriculacions suposa agreujar el problema de la falta d’amarraments als ports i les marines de les Balears, que estan “totalment saturades” en paraules de Jaume Vaquer. El sector nàutic creu que la tendència es mantendrà, però que els increments no seran tan pronunciats. I és que, diuen, a les Illes Balears ha guanyat adeptes, ja que és una forma d’oci segura.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Deserta una licitació d’Aena necessària per ampliar la terminal de l’Aeroport de Palma

Les obres eren per enderrocar l'edifici Aena IV per adequar els terrenys i construir un nou dic oest al mòdul...

Acord tancat: puja 15 euros el salari mínim fins als 965 euros a partir de l’1 de setembre

En un comunicat conjunt, asseguren que el Govern espanyol i els sindicats es comprometen al compliment de l'objectiu de situar...

El trànsit de creuers a l’octubre superarà el d’abans de la pandèmia

El nombre d'escales progaramades a les Illes es dispara: en són 86, un 95% més que al setembre