economia

La ‘vergonya de volar’ dels suecs s’estén per Europa

Creix la tendència de fer vacances sense agafar l'avió per no contaminar, i el sector turístic s'inquieta

La+%27vergonya+de+volar%27+dels+suecs+s%27est%C3%A9n+per+Europa

Els suecs han pres consciència de la contaminació que genera viatjar en avió i ho han transformat en un moviment social. L’avió és considerat el mitjà de transport més contaminant: emet 20 vegades més de C02 per passatger que el tren. Davant això i en paral·lel amb el moviment sobre el canvi climàtic protagonitzat per la jove Gretta Thunberg, a Suècia ha sorgit una nova paraula: flygskam o “vergonya de volar”. I s’està expandint per Europa.

Sandra, una sueca que viu a Palma, explica que això ja està canviant la manera de viatjar dels seus compatriotes. “Cada vegada més gent decideix no agafar l’avió i quedar-se a Suècia per passar-hi les vacances, recorrent-la en tren que és un mitjà de transport fantàstic”, diu na Sandra. Afegeix que de moment no pot renunciar volar a Estocolm, on té família, però sí que deixarà de fer vacances fora d’Europa per consciència mediambiental

El sector turístic observa amb preocupació com aquest moviment. A l’Hotel Feliz de Palma, on el 40 per cent dels clients són suecs, les reserves han davallat per primera vegada des de fa molts anys. “Crec que el fenòmen flygskam està afectant una mica, però hi ha altres explicacions com la davaluació de la moneda sueca o el fet que l’any passat varem tenir un estiu esplèndid al nord d’Europa”, diu Mats Jakobsson, director de l’Hotel Feliz.

Al maig les arribades de passatgers des de Suècia a l’aeroport de Palma han dallat un 20 per cent anual mentre que el conjunt del trànsit internacional no ha variat. Les aerolínies ho veuen amb preocupació i fan esforços per presentar-se com a “verdes”.

Lufthansa ha anunciat que promocionarà a la seva web l’ecotaxa voluntària per compensar les emissions de C02, i l’assocació d’aerolínies espanyoles ACETA assegura que els avions són avui un 30 per cent menys contaminants que fa pocs anys. Però afegeixen que, de moment, no hi ha una alternativa viable al carburant.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Maó i Ciutadella estudien fórmules per agilitzar la concessió de permisos d’obres amb els col·legis professionals

Establir un filtre intern que acreditàs la idoneïtat tècnica dels projectes podria escurçar els terminis

Marxa a Palma per demanar pensions dignes

Ho han fet al crit de "les pensions es defensen governi qui governi" i "pensions justes ja"

L’economia blava genera una cinquena part del valor afegit generat a les Balears

Impulsa Balears i la Fundació Marilles destaquen la importància d'assegurar el bon estat del medi marí i la productivitat de...

Turespaña preveu una ràpida recuperació del turisme del Regne Unit i Alemanya

La secretària d'Estat de Turisme veu "molt difícil" que els hotelers no hagin de pagar l'IVA de les factures de...