Moments de pànic en un vol a punt d’aterrar a Palma
Diumenge vespre es van assolir ratxes de vent de més de 140 km/h a punts de la Tramuntana
Durant quatre capítols, es coneixerà l'apassionant vida d'un menorquí universal gràcies als seus estudis de toxicologia forense
IB3 estrenarà aquest dimarts la sèrie documental ‘Mateu Orfila, la ciència del crim’. Durant quatre capítols, es coneixerà la vida, de pel·lícula, de qui probablement ha estat el científic menorquí més influent i no només en el seu camp, perquè també va deixar empremta en algunes grans obres de la literatura.
Produïda per Empàtic Films, la sèrie té dues línies narratives, però en tots dos casos amb el comú denominador de la recreació de la Menorca de finals del segle XVIII i del París del principi del XIX. Un entorn a partir del qual, i també gràcies a entrevistes a experts, coneixem la vida de Mateu Orfila, que neix a Maó en un moment i una família idonis per explotar les seves capacitats.
A partir d’aquí, aventures amb pirates i d’altres experiències de vida fins a arribar a ser considerat el pare de la toxicologia científica. Com a màxim coneixedor dels efectes dels verins, es converteix en el perit forense de referència per jutjar casos complicats. Un d’ells marca l’altra gran línia narrativa de la sèrie: el judici de madame Lafarge, acusada de matar el seu marit amb arsènic. El judici va tenir una influència literària important, com també la va tenir l’obra de Mateu Orfila en un autor més contemporani.
A ‘Mateu Orfila, la ciència del crim’, hi han participat una trentena d’actors, entre els quals Antoni Cantamisa com a protagonista.
Diumenge vespre es van assolir ratxes de vent de més de 140 km/h a punts de la Tramuntana
La Guàrdia Civil investiga tres conductors de vehicles d'alta gamma com a presumptes autors d'un delicte contra la seguretat viària
A les Illes Balears s'ha venut part d'un tercer, un quart i dos cinquens premis
Tècnics municipals avaluaran l'estat de l'edifici aquest divendres