X

‘La vida es sueño’, al Teatre Principal

Una coproducció entre la reputada companyia "Cheek by Jowl", la Companyia Nacional de Teatre Clàssic i "La Zona". Ja han fet 118 funcions, des de la seva estrena l'any 2022, a Sevilla

03/02/2024

Laura Sánchez

‘La vida es sueño’ de Calderón de la Barca arriba aquest cap de setmana al Teatre Principal de Palma. Una coproducció entre la reputada companyia ‘Cheek by Jowl’, la Companyia Nacional de Teatre Clàssic i ‘La Zona’. Ja han fet 118 funcions, des de la seva estrena l’any 2022, a Sevilla.

Un clàssic del 1635, però avui en dia encara molt actual. Són reflexions sobre el sentit de l’existència, pensaments del segle XVII, traslladats al XXI. Hores abans de la funció, assaig tècnic amb part de l’elenc dalt de l’escenari. Ens expliquen com ha estat l’experiència sota la direcció de l’aclamat director, Declan Donnellan.

Ella és Clarín, criat de Rosaura, una noble de Moscòvia i filla de Clotaldo. Un personatge molt xerrador i amb un humor perspicaç, la part còmoda del clàssic de Calderón de la Barca. Un altre personatge és Clotaldo, el carceller de Basilio, el rei de Polònia i pare de Segismundo. És fidel a les ordres del rei i manté Segismundo empresonat.

Aquest diumenge a les 18.00 hores una darrera actuació al Principal de Palma. L’èxit de la representació ha duit els actors a viatjar per Europa i Amèrica. Les funcions continuen.

03/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris