societat

La central de Maó s’haurà de tornar a adaptar en 2025 per seguir funcionant: 18 milions per només cinc anys

La Ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, visitarà aquest dissabte la subestació elèctrica de Ciutadella

La+central+de+Ma%C3%B3+s%27haur%C3%A0+de+tornar+a+adaptar+en+2025+per+seguir+funcionant%3A+18+milions+per+nom%C3%A9s+cinc+anys

La central tèrmica de Maó ja té l’ordre ministerial que permet adaptar les seves turbines a la normativa europea d’emissions contaminants, que ha de fer-se efectiva abans que comenci el 2020.

L’ordre preveu que d’aquí a dos anys Menorca necessitarà 135 MW per cobrir la demanda energètica. Per tal que la central pugui subministrar la majoria d’aquesta demanda complint la normativa europea s’instal·larà un sistema de reducció d’emissions que s’aplicarà a tres turbines. S’hi invertiran 18’5 milions d’euros. Però la vida útil d’aquesta inversió serà només de cinc anys; quan en el cas de Canàries la previsió de Ministeri és de deu anys.

Per tant tampoc aquesta inversió serà la solució definitiva. La principal solució per evitar l’aïllament energètic de Menorca serà la connexió de l’illa amb Mallorca a través del cable submarí.

Les obres preliminars de la connexió ja estan en marxa. A la subestació elèctrica de Ciutadella ja s’han iniciat les feines d’ampliació. Paral·lelament també s’estan obrint les síquies per on passarà el cable en el seu tram terrestre.

La Ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, visitarà la subestació dissabte; abans que la setmana que ve s’iniciï la col·locació del nou enllaç entre Artà i Ciutadella. Una connexió que ha d’estar enllestida en un termini màxim de dos anys. La inversió és de 80 milions d’euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

resums any 2018


més contingut relacionat

Menorca és distingida a Fitur com a reserva i destinació Starlight

Els indrets amb el distintiu han vist com es disparava el nombre de visitants entre un 90% i un 327%,...

Detectar els delictes d’odi, una tasca encara complicada pels professionals policials i jurídics

Segons l'Agència Europea dels Drets fonamentals només es denuncien un 10% dels casos

En un any podrien fer-se transplantaments de fetge a les Illes

La Conselleria de Salut ha autoritzat l'Hospital de Son Espases perquè inici un programa de transplantament per aquest òrgan

Menorca entra dijous matí en risc extrem per mala mar

Les navilieres han suspès totes les comunicacions previstes amb Menorca per la nit d'aquest dimecres i demà dijous