societat

La central de Maó s’haurà de tornar a adaptar en 2025 per seguir funcionant: 18 milions per només cinc anys

La Ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, visitarà aquest dissabte la subestació elèctrica de Ciutadella

La+central+de+Ma%C3%B3+s%27haur%C3%A0+de+tornar+a+adaptar+en+2025+per+seguir+funcionant%3A+18+milions+per+nom%C3%A9s+cinc+anys

La central tèrmica de Maó ja té l’ordre ministerial que permet adaptar les seves turbines a la normativa europea d’emissions contaminants, que ha de fer-se efectiva abans que comenci el 2020.

L’ordre preveu que d’aquí a dos anys Menorca necessitarà 135 MW per cobrir la demanda energètica. Per tal que la central pugui subministrar la majoria d’aquesta demanda complint la normativa europea s’instal·larà un sistema de reducció d’emissions que s’aplicarà a tres turbines. S’hi invertiran 18’5 milions d’euros. Però la vida útil d’aquesta inversió serà només de cinc anys; quan en el cas de Canàries la previsió de Ministeri és de deu anys.

Per tant tampoc aquesta inversió serà la solució definitiva. La principal solució per evitar l’aïllament energètic de Menorca serà la connexió de l’illa amb Mallorca a través del cable submarí.

Les obres preliminars de la connexió ja estan en marxa. A la subestació elèctrica de Ciutadella ja s’han iniciat les feines d’ampliació. Paral·lelament també s’estan obrint les síquies per on passarà el cable en el seu tram terrestre.

La Ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, visitarà la subestació dissabte; abans que la setmana que ve s’iniciï la col·locació del nou enllaç entre Artà i Ciutadella. Una connexió que ha d’estar enllestida en un termini màxim de dos anys. La inversió és de 80 milions d’euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Els vesins de Cala de Bou recuperen el subministrament d’aigua

Durant tot el dia operaris d'Aqualia han treballat per reparar l'avaria

El Consell entrega dels Lliuraments d’honor i distincions de l’Illa de Mallorca

Coincidint amb el 40 aniversari de la institució s'ha retut homenatge també als exconsellers

La vida per un ‘like’

Centrats, moltes vegades, a posar en risc la seva integritat física, els reptes virals són un dels perills més subestimats entre els nostres menors. La prevenció i la conscienciació són...

El TSJB ordena una prova pericial per veure si els mòbils de Kiko Mestre i Blanca Pou foren examinats

Es vol saber si s'extragué informació mentre estaven sota custòdia policial