X

La Viquimarató de Palma té el repte d’arribar als 2.500 articles sobre la ciutat a l’enciclopèdia virtual

La segona edició d'aquest esdeveniment se centra en els llocs i els personatges més emblemàtics de cada barriada

19/04/2024

La Viquimarató de Palma té el repte d’arribar als 2.500 articles sobre la ciutat a l’enciclopèdia virtual

Palma és la protagonista de més de 2.000 entrades a la Viquipèdia. Però n’hi haurà moltes més. Això gràcies als voluntaris que des d’avui horabaixa introdueixen nous articles sobre llocs emblemàtics, curiositats de les diferents barriades i personatges il·lustres de Ciutat.

La biblioteca de Cort ha acollit la segona Viquimarató de Palma, que té com a objectiu arribar a les 2.500 referències sobre la capital balear en aquesta enciclopèdia virtual.

La fàbrica de Can Ribes o l’antic Hostal Cuba fins ara no figuraven a la Viquipèdia. Ni tampoc l’Escorxador, ni el Mercat de Pere Garau. Però la Viquimarató que s’ha celebrat a Palma ha capgirat aquesta situació.

“Realment quan entres a la Viquipèdia a cercar qualsevol cosa sobre Palma, a vegades sorprèn la manca d’entrades que hi ha, sobretot referent a alguns barris en concret”, explica la coordinadora de la II Viquimarató de Palma, Layla Dworkin. Per això, l’objectiu d’aquest esdeveniment és fer créixer les entrades que fan referència a la ciutat. Alguns participants han aportat les seves idees. Han destacat la plaça de les Columnes, els antics cinemes de Palma o els elements de la Indioteria rural. El repte d’arribar a aquestes 2.500 entrades a la Viquipèda estarà obert fins dia 26 d’abril.

19/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris