X

La xarxa de gasoductes de Mallorca serà la primera del país a transportar hidrogen verd

Aquesta fita en el sistema gasista és una passa important per avançar cap a la descarbonització, ja que suposarà una reducció de 21.000 tones de diòxid de carboni a l'any

14/12/2022

La xarxa de gasoductes de Mallorca serà la primera del país a transportar hidrogen verd

La xarxa de gasoductes de Mallorca serà la primera del país a transportar hidrogen verd, a més de gas natural. El Ministeri per a la Transició Energètica ha autoritzat a la companyia Redexis per fer el primer punt d’injecció d’hidrogen renovable a Son Reus. La instal·lació tindrà capacitat per injectar fins a un 2 per cent d’hidrogen, tot i que en transportarà 300 tones a l’any que és el que pot produir la planta de Lloseta.

Aquesta fita en el sistema gasista és una passa important per avançar cap a la descarbonització, ja que suposarà una reducció de 21.000 tones de diòxid de carboni a l’any. Ara la companyia està en espera que el Govern autoritzi l’hidroducte per completar el projecte. Una vegada hagi obtingut el permís, executarà la construcció i començarà la injecció d’hidrogen verd a la xarxa de gas natural de Mallorca, previsiblement l’any que ve.

El cost de la infraestructura és de 10 milions d’euros que financen els fons europeus, ja que s’emmarca en el projecte Green Hysland a Mallorca.

14/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris