3.500 persones es retroben amb els ‘Ja t’ho diré’
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
És una xarxa autoorganitzada en què diferents persones teixeixen complicitats amb els veïnats del seu entorn
Una de les veïnades que forma part de la xarxa, en una imatge d'arxiu.
25A Mallorca, durant el confinament, va començar a teixir-se una xarxa de solidaritat i ajuda veïnal. Va iniciar-se a Palma i por a poc es va anar estenent cap una trentena de municipis. És la Xarxa de Suport Mutu de Mallorca, que pretén cobrir les necessitats de veïnats i veïnades als quals no arriba l’ajuda institucional.
Fer companyia, oferir menjar o material escolar a qui no en pot comprar, posar en marxa campanyes de recollida de garroves o ametlles perquè les famílies que no tenen feina puguin generar ingressos, a més d’oferir assessorament legal, laboral i psicològic són alguns dels projectes que promouen els veïnats i les veïnades que formen part d’aquesta immensa xarxa. La filosofia és senzilla i segons Maria Antònia Bennàssar, que forma part de la Xarxa de Suport Mutu a Pollença, “la idea és fer xarxa, no dir ‘nosaltres ajudam’ perquè cadascú, encara que s’hagi quedat sense feina té les seves habilitats i pot aportar alguna cosa”.
Tot i que ara mateix el número de veïnats i veïnades disposats a ajudar és més reduït que durant el confinament, la xarxa continua ben activa, sobretot a Mallorca. “Va arribar un moment que érem presents a 24 municipis i hi havia prop de 30 grups actis a les barriades de Palma, és cert que ara mateix està més fluixa però la Xarxa de Suport Mutu segueix activa i fa molta feina, sobretot a Mallorca però també hi ha hagut iniciatives semblants a Eivissa i Menorca, tot i que no ens hi coordinam”, explica en Manu que és un dels coordinadors de la xarxa i prefereix no dir el seu llinatge perquè assegura que només és un engranatge més d’aquesta immensa xarxa de suport ciutadana.
Per escoltar l’àudio de la conversa amb diferents integrants de la Xarxa de Suport Mutu, clicau aquí
Tothom que necessiti ajuda o en vulgui oferir, pot posar-se en contacte amb la Xarxa de Suport Mutu de Mallorca mitjançant les xarxes socials, el telèfon 971 94 97 62 o al correu electrònic suportmutupm@gmail.com
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
És un programa de l'Hospital de Son Espases que es va crear fa tres mesos
1.284 adolescents de 25 centres han escenificat els feminicidis produïts a Espanya des del 2003
Segons han confirmat a IB3 Notícies, hi ha una segona persona vinculada en el robatori que encara cerca la Policia i la Guàrdia Civil