X

L’abandonament del camp de Menorca ha generat un augment del 25 per cent de la massa forestal

Per aquest motiu, es necessiten més tècnics forestals per tenir cura dels boscos

19/03/2021

Vanesa Ortí

L’abandonament del camp de Menorca i la generalització dels combustibles fòssils han fet que, en el darrer mig segle, hagi augmentat un 25% la massa forestal. Per aquest motiu, es necessiten més tècnics forestals per tenir cura dels boscos.

Avui la finca pública s’Arangí, al Mercadal, ha rebut els alumnes d’un programa del SOIB que, precisament, fomenta aquesta sortida laboral que cada vegada té més demanda. Són 10 alumnes del programa de formació i ocupació de treballador forestal que promou el SOIB. Durant un any aprendran com es fa net un bosc de manera respectuosa i sostenible.

Abans eren els pagesos els que feien neta la massa forestal. Amb les seves accions, evitaven incendis i els caps de fibló no causaven tants estralls. Ara aquestes tècniques ancestrals que progressivament s’han deixat de banda, es controlen des de l’administració pública, però d’una manera sistematitzada i professional.

Consumir productes locals també és una manera de fomentar el sector agrari local. I si s’aconsegueix retornar a un entorn agroforestal, els boscos estaran més sanejats.

19/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris