societat

L’abocador de Milà deixa de contaminar després de 5 anys de tràmits

El segellat de l'antiga zona d'abocaments ha costat 5 milions d'euros i s'hi haurà de fer un seguiment durant 30 anys

L%27abocador+de+Mil%C3%A0+deixa+de+contaminar+despr%C3%A9s+de+5+anys+de+tr%C3%A0mits

S’ha segellat l’antiga zona d’abocaments de la planta de Milà després de cinc anys de tramitacions. L’emissió de contaminants va causar al 2015 la clausura de l’abocador i el trasllat dels fems a Mallorca.

El segellat ha costat 5 milions d’euros i cinc anys de tramitacions mediambientals. S’hi han emprat materials sostenibles que causen la menor petjada de carboni possible. Tot per reduir les emissions contaminants a l’atmosfera, per minimitzar els lixiviats i millorar el paisatge de la zona.

La consellera de Medi Ambient de Menorca, Maite Salord, ha explicat que a principi de legislatura, es varen trobar un abocador clausurat i que els residus s’havien de transportar fins a Mallorca, “fet que representava multiplicar per cinc el cost d’aquesta gestió”.

L’empresa concessionària de la planta ha explicat la complexitat tècnica que ha suposat el segellat de gairebé un milió de metres cúbics de residus que s’hi abocaren des de l’any 1994 fins al 2013. A més, s’ha impermeabilitzat una part del talús perquè les noves cel·les tinguin un 40 per cent més d’espai per recolzar-hi residus. Tot i així, la previsió del consorci és reduir la fracció no reciclable i que acaba al medi ambient.

“La normativa europea és restrictiva paulatinament i anirà marcant un descens dels residus a l’abocador”, ha explicat Jorge Tejedo, gerent de la UTE de Milà.

La concessionària preveu que les noves naus de tractament de residus puguin començar a funcionar l’estiu que ve. Paral·lelament, el Consorci de Residus de Menorca iniciarà una nova forma de recollida selectiva de fems a l’illa per reduir al màxim la quantitat de residus que acaben al medi ambient.


La modernització des Milà permetrà reciclar un 90% dels envasos lleugers

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Primera víctima mortal a Menorca per coronavirus

Dos positius entre els agents de la Policia Local de Maó

SIMEBAL denuncia les condicions precàries dels professionals per combatre el coronavirus

Alguns sanitaris han recorregut a bosses de fems per a fer-se vestits de protecció contra el COVID-19

1.069 persones amb Covid-19 a les Illes

La dada positiva és que ja s'han donat 111 altes definitives

Juaneda Miramar atén pacients amb Covid-19 des de fa 13 dies

Quan va entrar en vigor l'estat d'alarma, el grup va atendre la petició de suport de la Creu Roja