societat

Laboratoris concertats pel Govern fan prova d’antígens en lloc de la PCR exigida per tornar

Salut sosté que pagarà només els PCR i no els antígens, tot i que, segons la conselleria, les factures dels laboratoris no especifiquen la classe de prova realitzada


Laboratoris contractats pel Govern han realitzat proves d’antígens a residents que no serveixen per entrar a les Illes. Salut només havia de pagar PCR en origen, però les factures no distingiran la classe de prova realitzada. Això, quan demà s’acaba l’acord que, des del 20 de desembre, ha permès els residents fer-se proves gratuïtes contra la Covid abans de viatjar a Balears.

El control sanitari vigent des del 20 de desembre estableix que tots els passatgers han de disposar d’una PCR negativa feta amb 72 hores d’antelació. Una prova voluntària i que és gratuïta per als residents, gràcies a l’acord assolit pel Govern amb diferents laboratoris. Però aquests centres realitzen també tests d’antígens, de resultat immediat, que no són vàlids per passar el control aeroportuari.

Salut sosté que pagarà només els PCR i no els antígens, tot i que, segons la conselleria, les factures dels laboratoris no especifiquen la classe de prova realitzada. El Govern paga entre 48 i 50 euros per cada test. Fins al moment, 16.000 residents han arribat a les Illes amb una prova en origen, la qual cosa ha suposat una despesa pública de 800.000 euros.

Despesa que no augmentarà, ja que demà acaba l’acord pel qual el Govern ha finançat aquests tests. Així que, a partir de diumenge, ja no es podran fer proves Covid a la península de manera gratuïta. Qui vulgui fer-se un test en origen l’haurà de pagar: entre 110 i 120 euros per PCR. Si no es vol pagar, sempre quedarà l’opció de sotmetre’s a una prova d’antígens gratuïta a l’arribada al port o aeroport.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La botellada esclata a algunes ciutats d’Espanya

Fins i tot, hi ha hagut ferits per arma blanca a Madrid

La Policia Local assegura que s’aixequen més actes de droga de les que Sanitat pot assumir

Per aquest motiu, s'han anul·lat desenes d'actes de droga, ja que no arriben a temps les anàlisis

Les famílies demanen la flexibilització de l’ús de la mascareta en els espais oberts dels col·legis

Consideren que aquesta mesura no és coherent amb la normativa de l'ús de les mascaretes en els espais exteriors públics

Una dona, ferida greu després de caure d’una alçada de 12 metres al Salt des Freu

La víctima ha estat traslladada en ambulància fins a l'Hospital Universitari de Son Espases i s'ha activat el codi Politrauma