L’absència de dos diputats evita el recurs contra els pressupostos de l’Estat

La votació ha hagut de repetir-se després que en un primer moment resultés un empat a 28. En la segona votació la proposta ha rebut 22 vots a favor i 27 en contra


L’absència circumstancial de dos diputats de PP i Ciutadans per malaltia i per un motiu familiar ha fet fracassar aquest dimarts la iniciativa de MÉS i El Pi que pretenia la presentació per part del Parlament d’un recurs d’inconstitucionalitat contra els Pressupostos Generals de l’Estat de 2021.

La iniciativa, que ha evidenciat en el ple del Parlament l’enfrontament polític entre MÉS i el PSIB-PSOE, socis del Govern al costat d’Unides Podem, sortia endavant amb el suport de MÉS, El Pi i la suma dels vots de PP i Ciutadans (Cs).

No obstant això, al no ser presents dos representants del PP i Cs no s’han sumat els 30 diputats necessaris per a la majoria absoluta i fer possible així aquest recurs del Parlament davant el Tribunal Constitucional (TC).

El PSIB-PSOE i Unides Podem, partits que a nivell estatal formen el govern espanyol, han votat en contra i han censurat l'”oportunisme polític” de MÉS, mentre que Vox també s’ha oposat perquè en cap cas “pot anar de la mà” d’un partit com MÉS que “passeja a Otegui com si fos un heroi de la pau” i que fa costat a “Puigdemont i Valtonyc”.

Aquest debat parlamentari ha mostrat una estranya suma de vots: MÉS i El Pi han tengut el suport del PP i Cs, mentre que PSIB, Unides Podem i Vox han tombat aquest recurs amb el seu “no”. En total, 28 vots a favor i 28 en contra.

Davant aquest empat, a proposta de la lletrada del Parlament, s’ha produït una segona votació que ha tingut com a resultat 22 vots a favor i 27 en contra. La raó de la diferència de vots respecte a la primera votació és que alguns diputats ja havien abandonat l’hemicicle.

MÉS per Menorca ha intentat sense èxit que la segona votació es posposés a la sessió plenària del pròxim dimarts.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

Misericòrdia Sugrañes, reescollida presidenta del PP de Menorca

Biel Company reacciona a les expropiacions de pisos i critica les "polítiques boliviarianes i d'extrema esquerra comunista" de Francina Armengol

Balears registra 47 nous casos de covid en una jornada sense cap mort

El nombre de casos en seguiment baixa en 27 persones, arribant així als 1717; mentre que les altes donades en...