X
14

L’abstenció i els indecisos, clau en les pròximes eleccions de maig de 2023

IB3 Notícies ha parlat amb diferents experts per veure com s'afronten aquests vuit mesos per part de polítics i ciutadans

25/09/2022

L’abstenció i els indecisos, clau en les pròximes eleccions de maig de 2023

S’ha encetat el curs electoral i a la cantonada, d’aquí a vuit mesos, els ciutadans de les Balears tenim cita amb les urnes. Decidirem els nostres representants al Parlament, els consells i els ajuntaments.

Mentre els partits ja engreixen les maquinàries, hem consultat l’opinió d’alguns experts sobre quines seran les estratègies comunicatives que poden triomfar i quin serà el comportament dels votants. Un informe de Gadeso, amb una mostra de 600 persones de classes mitjanes a Palma, pronostica una pujada de l’abstenció i dels indecisos. “Un 42% no sap si votarà, i si vota, no sap a qui votarà”, diu Antoni Tarabini, president de Gadeso.

Les enquestes marcaran els pròxims mesos i els titulars parlaran de repetició de pactes o de canvi de tendència a la dreta. Aquesta és la perspectiva que defensa el director de l’IBES, Gonzalo Adán, que creu que el resultat serà molt ajustat.

I a més del que faran els votants, també veurem quines seran les estratègies comunicatives dels partits. Experts en la matèria creuen que el triomfador serà aquell que aconsegueixi fer arribar el seu missatge més enllà del seus fidels.

25/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT