X

L’actriu Laia Costa i la cineasta Lone Sherfig seran premiades a l’11a edició de l’Evolution Film Festival

El certament internacional se celebrarà del 26 d'octubre a l'1 de novembre a Mallorca

18/08/2022

L’actriu Laia Costa i la cineasta Lone Sherfig seran premiades a l’11a edició de l’Evolution Film Festival

Redacció

El certamen Evolution Mallorca International Film Festival (EMIFF) ha anunciat aquest dijous que la cineasta Lone Scherfig i l’actriu Laia Costa rebran enguany els premis Evolution vision i Evolutionary new talent respectivament.

L’11a edició del festival, que se celebrarà del 26 d’octubre a l’1 de novembre a Mallorca, també comptarà per primera vegada amb un nou Cinematography Focus, ha informat l’organització en una nota.

La prestigiosa directora i guionista danesa Lone Scherfig va fer el seu salt internacional en el 2000 amb la pel·lícula ‘Italià per a principiants’, amb la qual va guanyar diferents premis com l’Os de Plata, Gran Premi del Jurat en el Festival Internacional de Cinema de Berlín.

Els seus treballs més coneguts són ‘One Day’, amb la interpretació d’Anne Hathaway i Jim Sturgess; i la nominada a l’Óscar i premiada amb el BAFTA, ‘An Education’.

L’actriu catalana Laia Costa va aconseguir l’atenció internacional amb ‘Victoria’, pel·lícula aclamada per la crítica, en bona part improvisada pels seus protagonistes i rodada en un pla seqüència. Per la seva interpretació, va guanyar un Lola, premi del cinema alemany a millor actriu, convertint-se en la primera espanyola a guanyar aquest premi.

A més, va ser nominada a millor actriu europea en els Premis del Cinema Europeu (European Film Award), va obtenir una nominació en el prestigiós BAFTA EE Rising Star Award i el New York Times la va incloure en la llista del 2015 sobre Millors interpretacions revelació de la temporada de tardor (“Best Breakthrough Performances of the Fall Season”).

Pel que fa al Cinematography Focus, el nou apartat del programa del 2022, directors de fotografia de tot el món seran convidats a participar en panells i activitats per a professionals de l’EMIFF. Així mateix, aviat s’anunciarà un director de fotografia honorífic especial.

El programa complet de l’EMIFF es presentarà en una roda de premsa a l’octubre a Mallorca.

18/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris