X

L’acusat del crim del jacuzzi a Ciutadella nega que matàs la seva dona i diu que la va trobar inconscient

L'home ha declarat que van consumir alcohol i MDMA i que va quedar adormit

21/11/2022

L’acusat del crim del jacuzzi a Ciutadella nega que matàs la seva dona i diu que la va trobar inconscient

L’acusat d’assassinar la seva dona a Ciutadella en 2018 amb una dosi letal d’MDMA, mesclat amb sagnia, i arrossegar-la després fins a un jacuzzi per a fingir una mort accidental, ha assegurat aquest dilluns en el judici a l’Audiència de Palma que no la va matar i que va tractar de reanimar-la després del succeït.

La Fiscalia i l’acusació particular, que exerceix la comunitat autònoma, demanen 25 anys de presó per a l’acusat, de 43 anys i origen veneçolà, com a responsable d’un delicte d’assassinat amb els agreujants de parentiu i de gènere i sol·liciten que pagui una indemnització de 150.000 euros als pares de la víctima morta.

Aquests fets que són jutjats davant un tribunal del jurat en l’Audiència de Palma es remunten a la matinada del 18 de juny de 2018, després que la parella hagués consumit cervesa, sangria i MDMA, i quedessin adormits en el jacuzzi de la nau industrial en la qual residien, segons ha contat l’acusat aquest dilluns en el judici.

D’acord amb l’escrit acusatori, l’home va contar que havia trobat a la seva dona morta en el jacuzzi d’una nau industrial i que, aparentment, havia quedat adormida, una versió que va ser descartada per la Policia Nacional, que va determinar que la mort no havia estat un accident.

Quan la parella es trobava de matinada en la nau industrial, l’home es va aprofitar que la dona s’estava dutxant i va preparar en un got una mescla amb una dosi potencialment letal d’MDMA, una droga que ell solia consumir, apunta la Fiscalia.

Segons la versió, es va dirigir al lavabo i li va lliurar el tassó perquè s’ho prengués. El ministeri públic considera que la víctima va acceptar la beguda “guiada pel temor que li suscitava l’acusat i en el context de sotmetiment i subordinació” que marcava la seva relació.

Deu minuts més tard, la dona va començar a patir els efectes de la droga, amb arcades i vòmits, mentre l’home es mostrava impassible i, sense prestar-li auxili, va deixar passar el temps suficient fins que la víctima va entrar en un estat d’inconsciència. Es va acubar i es va donar un cop al cap.

L’home va arrossegar el seu cos fins a un jacuzzi i va introduir el seu cap per a acabar de matar-la. La dona va morir a causa d’una parada cardiorespiratòria provocada per una intoxicació d’MDMA, si bé la Fiscalia sosté que el desenllaç “es va veure accelerat a causa de la submersió” en el jacuzzi.

En el recinte es trobava una amiga de la víctima que no va fer res per ajudar-la “davant el fort temor que li suscitava l’acusat”, segons l’acusació pública.

L’home va ser denunciat dues vegades per la seva parella per maltractaments i en una ocasió va haver de ser intervinguda quirúrgicament per les lesions patides.

21/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT