economia

Ladrillerias Mallorquinas demana al Govern que l’excloguin de pagar per les tones de CO2 que emeten

L'empresa felanitxera té verificades una mitjana anual d'emissions menor o igual a 50.000 tones

Ladrillerias+Mallorquinas+demana+al+Govern+que+l%27excloguin+de+pagar+per+les+tones+de+CO2+que+emeten

De les 8 instal·lacions de les Balears que en el període 2013-2020 estan incloses dins el Règim Europeu de Comerç de Drets d’Emissió de CO2, Ladrillerias Mallorquinas, que fabrica productes d’argila com teules, maons refractaris o revoltons és l’única que ha demant alliberar-se de l’obligació de complir amb la norma europea.

L’empresa felanitxera amb una capacitat de producció superior a 75 tones per dia funciona en grups de cogeneració de gas i té verificades una mitjana anual d’emissions CO2 menor o igual a 50 mil tones.

Europa vol que totes les indústries inverteixin en energies renovables per no cremar carbó, però hi ha certs sectors, com el del totxo, que couen a 1.060 graus, que no poden abastir-se amb plaques solars en no bastar l’energia que generen i tampoc no poden reduir els valors que s’exigeixen.

Per no tancar, demanen que se’ls exoneri d’aquest deure, ja que l’única alternativa és fer maons crus, cosa que el codi tècnic d’edificació ja no permet. Les úniques empreses similars que han aconseguit excloure són Ladrillerias Ibicencas i Tejar Balear, de baixa per la finalització de la producció.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. BERNAT CASTOR LLULL 14/08/2019

    Hola , la noticia publicada no es correcta en su mayoria :
    Ladrillerias Mallorquinas en ningun momento ha pedido que se le exonere de cumplir las normas ni tiene que cerrar si lo hace , (pues es la industria ceramica mas competitiva y eficiente de las islas) – todo lo contrario -esta empresa cumple a rajatabla con las normativas y puede acogerse a un regimen diferente al reducir sus emisiones sustancialmente por debajo de un nivel establecido – ladrillrias ha reducido las emisiones de Co2 gracias a sus sistemas de energia renovables eficientes – cogeneracion , (esta con la autorizacion nº 1 de Baleares ) – , por lo que solicita al la adminsitracion un cambio de regimen de control contemplado en las normativas Europeas y nacionales . (rogaria que den fe de errores corrigiendo el perjuicio que nos ocasiona su noticia -gracias por su atencion) .saludos

Cercador |


més contingut relacionat

Els preus cauen un 1% el maig, el descens més gran en quatre anys

Abaixen els preus dels carburants i combustibles mentre segueixen a l'alça els dels aliments

Proves pilot de turisme de fins a 3.000 visitants estrangers

La presidenta ha assegurat que "podem començar a mostrar-mos com a destinació segura" en l'àmbit internacional

Covid-19: La radiografia d’una aturada econòmica sense precedents

Cau un 44,3% la signatura d'hipoteques a les Illes durant el mes de març, també la compra-venda d'habitatges (cau un 13,7%) o la matriculació de vehicles (baixa un 98,2%). Davallen...