X

L’AECC beca dues investigacions oncològiques de la UIB i l’Idisba

Els estudis se centraran en el càncer de còlon i els glioblastomes

18/12/2023

L’AECC beca dues investigacions oncològiques de la UIB i l’Idisba

L’Associació Espanyola Contra el Càncer a les Illes Balears lliura més de 176.000 euros per dues beques d’investigació. Una d’aquestes estudiarà la relació entre l’obesitat i el càncer de còlon i l’altre intentarà esbrinar per què no funcionen bé els tractaments antidepressius en malalts que reben quimioteràpia.

Laura Gálvez és investigadora predoctoral del grup de Neurofarmacologia de l’IUNICS de la UIB i de l’Idisba. La seva tesi, que ha rebut una ajuda de 76.000 euros, se centrarà en com la quimioteràpia pot afectar l’eficàcia del tractament antidepressiu, a causa de l’alta prevalença de depressió en pacients que pateix càncer cerebral. L’objectiu final és millorar i personalitzar els tractaments de quimioteràpia en els pacients amb glioblastomes.

L’altra investigació intentarà esbrinar la relació directa entre l’obesitat i el càncer colorectal, que és, amb el de pulmó i el de mama, els de més prevalença a Espanya. Cada any es diagnostiquen al país 40.000 casos d’aquest tipus de càncer. La investigadora predoctoral Serena Sadoun, del grup ‘Lípids en Patologia Humana’ de l’Idisba, dirigirà aquest estudi, becat amb 100.600 euros.

L’AECC impulsa des de fa anys la investigació oncològica i dona suport a 565 ajudes valorades en 104 milions d’euros, que arribaran a un total de 1.000 investigadors de tot Espanya.

18/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris