societat

L’aeroport de Palma adapta un bany per a pacients ostomitzats

Es troba al mòdul B, interilles, però AENA té previst instal·lar-ne a tots els mòduls de l'aeroport

L%27aeroport+de+Palma+adapta+un+bany+per+a+pacients+ostomitzats

L’aeroport de Palma ja compta amb un bany adaptat per a les persones ostomitzades, que duen una bossa de deposicions connectada al cos. Es troba al mòdul B, interilles, però AENA té previst instal·lar-ne a tots els mòduls de l’aeroport el primer semestre de l’any que ve. D’aquesta manera els passatgers amb ostomia podran buidar i netejar la seva bossa amb més comoditat, higiene i seguretat.

El bany s’ha condicionat a partir de a la petició dels pacients de l’Associació d’Ostomitzats de Balears, ABACCO. És el tercer que hi ha en espais públics de les Illes, però insisteixen: en fan falta més.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. María Andrea 15/07/2019

    Se os ha olvidado decir que los aeropuertos de Palma y Menorca son los únicos de todo el mundo en tener baños adaptados las personas ostomizadas y que son una auténtica necesidad porque la cifra de pacientes es de 100000 en toda España y crece un 5% anualmente.
    además estos cuartos de baño no son un capricho son una verdadera necesidad por varios motivos. Por intimidad ostomizado, por salud postural, para evitar la propagación de bacterias fecales y para normalizar la vida de los ostomizados que apenas pueden salir de casa por no existir baños adaptados.

darrers sumaris


més contingut relacionat

L’Aeroport de Menorca sorprèn els passatgers que arriben a l’illa amb un flash mob

És una de les sorpreses previstes, dirigides als menorquins, turistes i també treballadors, per commemorar el seu mig segle de vida

La Sareb posa a la venda els 24 pisos okupes del carrer de Degollador de Ciutadella

El conegut com a banc dolent ja ha demanat el desallotjament dels habitatges davant els jutjats

Caminada per la Memòria amb el record de Joana Vaño

La marxa han estat enguany especialment emotiva ja que és la primera vegada que la caminada té lloc després que...