societat

L’aeroport de Palma, entre els 10 de la UE amb una major caiguda de vols

El primer impacte visible es va produir el mes de març, quan el nombre total de vols comercials va disminuir en tot el territori de la UE un 44% en comparació amb el 2019


L’aeroport de Palma, juntament amb el de Barajas (Madrid) i el d’El Prat (Barcelona), se situa entre els deu aeròdroms de la Unió Europea (UE) que ha registrat una major caiguda dels vols comercials el 2020, a causa de les restriccions relacionades amb la pandèmia de coronavirus, segons va publicar aquest dijous l’agència d’estadística europea, Eurostat.

Les majors disminucions en el nombre de vols comercials es van registrar a l’aeroport de Frankfurt, on va haver-hi 251.900 vols comercials menys que el mateix mes de l’any anterior (el 58% menys); seguit de l’aeroport parisenc de Charles de Gaulle (amb 218.300 vols menys, una caiguda del 55%); el Schipol d’Amsterdam (-225.700 i -53%) i l’alemany de Munic (-218.300 i -63%).

L’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas va ser el cinquè dels europeus que va perdre un major nombre de vols (212.800 menys que el mateix mes de l’any anterior, una disminució de 60%), seguit del Josep Tarradellas Barcelona-El Prat (-182.500, un -63%), el de Fiumicino a Roma (-172.400, -65%), el de Kastrup a Copenhaguen (-134.900, -61%) i el de Palma (-129.200, -66%).

CAIGUDA DEL 91% A l’ABRIL:

El primer impacte visible es va produir el mes de març, quan el nombre total de vols comercials-és a dir, de passatgers, càrrega i correu- va disminuir en el territori de la UE un 44% en comparació amb el mateix mes de 2019, segons apunta Eurostat.

Tanmateix, les caigudes més substancials en el nombre de vols comercials es van registrar el mes d’abril, quan es van reduir un 91% respecte al mateix mes de l’any anterior; al maig, amb una caiguda del 90%; i al juny, amb un 84% menys de trànsit aeri.

No obstant això, durant els mesos d’estiu només va haver-hi una recuperació parcial, amb caigudes del 64% al juliol i del 53% a l’agost, unes xifres que es van mantenir durant els mesos de setembre (disminució del 59% respecte a setembre de 2019) i octubre (amb una reducció de vols comercials del 62%).

En termes generals, l’abast d’aquest impacte va variar entre els Estats membres, tot i que la major disminució de vols comercials es va donar el mes d’abril en 21 països, mentre que els sis restants van registrar aquesta caiguda el mes de maig.


Més del 90% dels vols d’aquest pont seran amb origen o destinació a la Península

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Demanen 3 anys i mig de presó per a un constructor acusat de no acabar una reforma a Palma

L'empresari nega haver estafat el client i diu que li va demanar millores que encarien el pressupost pactat

Els restauradors de Palma que al·legin dificultats per retirar la terrassa la podran mantenir

A Ciutat només 50 terrasses estàn fetes de tarima i retirar-les té un alt cost econòmic

Desallotgen okupes de l’edifici que es va incendiar dissabte a Palma

Després del foc, els okupes tornaren a entrar. A la finca hi viuen més d'una trentena de persones il·legalment.

Ajornat el desnonament d’un matrimoni a Son Gotleu

El jutjat haurà de demanar una nova data de desnonament