economia

L’aeroport de Palma s’enlaira a la novena posició mundial amb més trànsit internacional

Durant l'agost del 2019, sense pandèmia, ocupava la vint-i-cinquena posició


L’Aeroport de Palma ha entrat durant l’agost en el rànquing dels 10 aeroports del món amb més trànsit internacional. En concret es va situar a la novena posició segons dades d’OAG avançades avui per Hosteltur. Es varen oferir a Son Sant Joan 1 milió 290 mil seients de vols a l’estranger. Són xifres que confirmen la recuperació turística de les Illes en comparació amb altres zones del món. I es que l’agost del 2019, l’aeroport ocupava la vint-i-cinquena posició i ara la novena.

Palma es situa només un escaló per davall de l’aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas que es troba a la vuitena posició. Dins Europa, la ruta Dusseldorf-Palma i Frankfurt-Palma ocupen la  sisena i octava posició en el rànquing de trajectes amb més seients.

De fet, l’aeroport de Son Sant Joan ha recuperat el 85% del trànsit aeri del 2019 durant l’agost sense afectació encara per la pandèmia. Les previsions són que durant el mes passaren pel recinte aeroportuari 3,9 milions de passatgers mentre que a les mateixes dates del 2019 foren 4,2 milions. Respecte als avions, s’han produït 25 mil operacions en comparació als 28.700 del 2019. Per tant l’aeroport de Palma va ser el mes passat el de major activitat durant els caps de setmana de tot l’estat i el segons de dilluns a dijous.

Segons dades d’Eurocontrol, Palma ha estat a l’agost el sisè aeroport amb major volum d’operacions a Europa amb 23.198.  Ha quedat situat una posició per sota de Madrid i una per damunt de Barcelona.

 

 

La previsió de vols del cap de setmana del 10 al 12 de setembre

De divendres a diumenge, els aeroports de les Illes operaran 3.560 vols. Representa un augment del 50 per cent respecte al mateix cap de setmana de l’any passat i un 15 per cent manco que l’any 2019. El 66% dels vols tenen procedència  internacional.
L’aeroport de Palma operarà 2.184 vols. La jornada de més activitat serà dissabte amb 795 moviments. A Menorca està prevista l’arribada i la sortida de 422 avions i a Eivissa de 954 durant aquest cap de setmana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Lots de 150 euros per comprar productes de quilòmetre zero

Una eina més per intentar compensar la davallada de vendes provocada per la pandèmia, de productes com l'oli o el vi amb denominació d'origen

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...

Comença la dotzena edició de la Mostra de Cuina Menorquina amb bones perspectives de reserves

38 restaurants d'arreu de l'illa participen enguany amb menús elaborats a partir de producte local