societat

L’Agència de Defensa del Territori interposa 7 milions d’euros en multes el 2021

Creixen les denúncies fetes per privats, enviades per altres administracions i també les ordres de demolicions executades i dictades


L’Agència de Defensa del Territori de Mallorca va imposar multes per obres il·legals en sòl rústic per valor de 7 milions d’euros l’any 2021. També va executar 137 demolicions i se n’han dictat 212 més. Unes xifres que segueixen la tendència ascendent dels darrers anys. Com a novetat, l’Agència fa uns mesos que empra drons per certificar la legalitat urbanística en els casos en què un tècnic no ho pot fer visualment.

Creixen les denúncies fetes per privats, enviades per altres administracions i també les ordres de demolicions executades i dictades. És, a grans trets, el missatge que deixa la memòria d’activitat de l’Agència de Defensa del Territori. Una tendència alcista que ha fet que la plantilla es multipliqui per 7 en 7 anys i ha obligat a emprar noves eines, com ara els drons.

Les quantitats de les multes oscil·len entre els 30 i els 60 mil euros de mitjana, encara que també n’hi ha que arriben fins als 200 o 250 mil euros.

Les denúncies efectuades per particulars han crescut l’any passat un 70 per cent, fins a arribar a les 352, i les que han fet altres administracions un 50 per cent, fins a les 383. Tot i que l’afany de l’agència no és recaptatori, en els darrers 5 anys els municipis han ingressat uns dos milions d’euros per mor de la tramitació d’expedients relacionats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Canvi de tendència a Magaluf: menys sancions per balcòning que a 2019

Durant el juliol se n'han tramitat tres, cinc manco que al mateix mes de 2019. Segons l'ajuntament de Calvià, el...

Primer Lluc a peu sense restriccions després de la pandèmia

Amb el diploma a la mà, alguns es dirigeixen al fisioterapeuta; altres descansen a l'ombra i amb els peus en...

El centre de Palma arriba als 37 graus

Els residents i visitants procuren protegir-se de les altes temperatures com poden

L’Ajuntament d’Eivissa reprèn les gestions per regular els fondejos de Talamanca

Ha demanat una reunió amb el Govern per aconseguir l'aprovació del Ministeri per a la Transició Ecològica, que esperen des...