economia

La tendència a l’alça de l’agricultura i la ramaderia ecològiques: augmenten un 5% els comerços ‘eco’

Formentera ha quadruplicat la superfície dedicada a aquests productes enguany


La indústria agroalimentària i el número de comerços dedicats a la venda de productes ecològics s’ha incrementat un 5% i ha arribat a 840  operadors durant l’any 2017 a les Illes Balears. Són dades d’un estudi presentat pel Consell Balear de Producció Agrària Ecològica i que posa de manifest que tant l’agricultura com la ramaderia ecològica estan a l’alça.

Per illes i en cas de Formentera s’ha quadruplicat la superfície dedicada en aquests productes i ha passat de les cinc hectàrees a les quasi vint. A l’altre Pitiüsa li dediquen el 2%.

A Menorca es fa servir el 15%, mentre que a Mallorca es dedica el 82%. Tot això representa unes tres mil hectàrees més de superfície inscrita per a cultius ecològics, respecte a l’any anterior.

En quant al tipus de cultius, destaquen pastures i farratges, cereals i lleguminoses i fruits secs. La vinya i l’olivar, així com altres cultius, continuen a l’alça. Un increment que també es reflecteix en ramaderia.

Aquests productes són especialment recomanables, segons Francesc Xavier Mas, tècnic de control del Consell Balear de Producció Agrària Ecològica, perquè “no s’empleen productes sintètics ni químics, els fitosanitaris estan molt regulats, i sempre es segueixen les llistes que s’elaboren anualment a la Unió Europea i que indiquen quins productes se poden utilitzar i quins no”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La campanya estatal contra la violència de gènere, dissenyada a Mallorca

L'agència Disset va competir amb una desena d'empreses per aconseguir el contracte

Santa Eulària oferta 112 llocs de feina temporals a través de SOIB Reactiva

L'ajuntament d'Eivissa obrirà demà el termini d'inscripció per un total de 134 places

El Consell de Menorca impulsa una campanya per fomentar el consum de peix

L'objectiu és promoure una dieta sana basada en producte fresc, de qualitat i de preu econòmic