economia

La tendència a l’alça de l’agricultura i la ramaderia ecològiques: augmenten un 5% els comerços ‘eco’

Formentera ha quadruplicat la superfície dedicada a aquests productes enguany


La indústria agroalimentària i el número de comerços dedicats a la venda de productes ecològics s’ha incrementat un 5% i ha arribat a 840  operadors durant l’any 2017 a les Illes Balears. Són dades d’un estudi presentat pel Consell Balear de Producció Agrària Ecològica i que posa de manifest que tant l’agricultura com la ramaderia ecològica estan a l’alça.

Per illes i en cas de Formentera s’ha quadruplicat la superfície dedicada en aquests productes i ha passat de les cinc hectàrees a les quasi vint. A l’altre Pitiüsa li dediquen el 2%.

A Menorca es fa servir el 15%, mentre que a Mallorca es dedica el 82%. Tot això representa unes tres mil hectàrees més de superfície inscrita per a cultius ecològics, respecte a l’any anterior.

En quant al tipus de cultius, destaquen pastures i farratges, cereals i lleguminoses i fruits secs. La vinya i l’olivar, així com altres cultius, continuen a l’alça. Un increment que també es reflecteix en ramaderia.

Aquests productes són especialment recomanables, segons Francesc Xavier Mas, tècnic de control del Consell Balear de Producció Agrària Ecològica, perquè “no s’empleen productes sintètics ni químics, els fitosanitaris estan molt regulats, i sempre es segueixen les llistes que s’elaboren anualment a la Unió Europea i que indiquen quins productes se poden utilitzar i quins no”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els hotelers demanen un any més d’ERTOs

L'Agrupació de Cadenes Hoteleres creu que per garantir la viabilitat de les empreses són necessaris ERTOs fins el novembre del 2021

18,5 milions d’euros per millorar la pista a l’Aeroport de Palma

La intervenció es fa coincidir amb el moment de menys activitat de l'aeroport

La CAEB demana al govern que informi a priori de les decisions que afectin el teixit empresarial

La patronal assegura que les empreses de les Balears s'han adaptat als protocols i que ara és imprescindible reactivar l'economia...

Les vendes al comerç minorista cauen un 16,5%

La feina en el sector també ha baixat en àmbit interanual, en concret un 8,5%