X

L’aigua de la comunitat de regants des Mercadal continua salinitzada tot i les obres a Fornells

Ports diu que totes les intrusions s'han revisat i reparat, mentre que el Consistori creu que potser hi ha abocaments d'aigua salada de pous de locals o particulars

24/05/2023

L’aigua de la comunitat de regants des Mercadal continua salinitzada tot i les obres a Fornells

Blai Barber Ramos

La bassa d’aigua regenerada de la comunitat de regants des Mercadal és buida. L’aigua que arriba a la depuradora des de Fornells està massa salinitzada i no és òptima per regar. De la depuradora, la tiren directament al torrent. Les obres per canviar la canalització de Fornells, de moment, no han solucionat el problema. La conselleria d’Agricultura ha mantingut una reunió amb la desena de pagesos afectats. La sequera també agreuja la situació als llocs.

L’Ajuntament des Mercadal explica que s’han arreglat les filtracions que van detectar a les noves canonades. També creuen que potser són particulars que aboquen aigua salada al sanejament. Ports de les Illes diu que totes les intrusions s’han revisat i reparat. S’han recollit 46 mostres d’aigua. Ara esperen unes analítiques encarregades. A Fornells hi ha pendent un projecte de tercera fase al passeig marítim, que només està redactat. També podria ser que en aquest punt es produís la filtració.

24/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris