economia

L’ajuda especial per a fixos discontinus es prolonga fins al 31 de maig

L'executiu manté que l'allargament dels ajuts no impedeix que la temporada turística comenci abans


L’ajuda especial per a fixos discontinus de les Illes que inicialment acabava aquest mes es prolonga fins al 31 de maig. Benefici uns 80.000 treballadors de les Illes que no estan fent feina i que reben una prestació del 70% del seu sou.  Aquesta pròrroga es recollirà en el reial decret d’allargament dels ERTOs que previsiblement aprovarà aquest dimarts el consell de ministres.

El Govern, al mateix temps, autoritzarà les empreses a prorrogar la crida d’aquests treballadors fins la mateixa data del 31 de maig, enlloc del mes de març com estava estipulat fins ara. Així ho ha acordat amb els agents socials a la Taula de Diáleg Social celebrada aquest dilluns.

Les patronals han mostrat la seva preocupació perquè el Govern estigui llençant un missatge de que la temporada turística 2021 no començarà fins el juny. El conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, ha respost que allargar les ajudes fins el 31 de maig no vol dir que hi hagi empreses que no puguin iniciar la temporada abans i cridar els seus fixos discontinus tan aviat com puguin.

D’altra banda, el Govern ha informat els agents socials que les empreses podran ajornar el pagament de les quotes a la Seguretat Social del primer trimestre fins el mes d’abril, sempre i quan no superin la quantitat de 150.000 euros. Una mesura que ha estat saludada per part de les patronals, tot i que la CAEB ha demanat que l’executiu balear faci més pressió a Madrid per aconseguir rebaixes fiscals. També reclama exoneracions d’impostos als ajuntaments.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Eivissa tendrà un espai virtual diferenciat de la resta d’illes a l’ITB de Berlín

La fira turística de Berlín torna a partir de demà i ho fa en format telemàtic

TUI confia que la reactivació turística a Balears es comenci entre abril i maig

El conseller delegat del touroperador alemany, Sebastian Ebel, es mostra confiat en què el Govern d'Angela Merkel comenci a rebaixar...

Cinc hotels familiars de Cala Rajada, en venda per culpa de la crisi sanitària

Els propietaris voldrien no haver de vendre, però si la pròxima temporada no poden obrir, segurament ho acabaran fent